Permanent dansk fartskontroll

Nå har danske myndigheter fått nok av råkjøring gjennom Øresundstunnelen og på Storebæltforbindelsen. Derfor vil de ha permanent fartskontroll på strekningene.

Her, vest for Storebæltbroen, kjørte over halvparten av bilistene over fartsgrensen på 110 km/t ved siste måling. Foto: Miklos Szabo, Sund & Bælt.

Det er den danske transportminister Benny Engelbrecht som nå har bedt Sund & Bælt AS om å etablere permanent fartskontroll i form av gjennomsnittsmålinger.

Dette gjennomføres med bakgrunn i målinger fra Øresundstunnelen og på deler av Storebæltforbindelsen. De viser at alt for mange bilister kjører over fartsgrensen på strekningene.

I Øresundstunnelen har det vært en rekke alvorlige ulykker som en følge av for høy hastighet. Ved siste måling skal 85 prosent av bilene ha hatt for høy hastighet. En tilsvarende måling ved Storebæltforbindelsen viser at halvparten av bilistene kjører over fartsgrensen. Fartsgrensen på de to målestrekningene er hhv 90 og 110 km/t.

Engelbrecht mener derfor at det er behov for tiltak som kan styrke trafikksikkerheten, heter det i en pressemelding.

– Trafikkulykker i tunneler og på broer er ofte mer alvorlige enn ulykker på åpen vei. Dessuten har andre trafikanter mindre muligheter til å unngå å bli en del av ulykken, sier ministeren.

Det skal nå lages en plan for gjennomføringen av fartskontrollene. Det er ikke oppgitt et tidspunkt for når tiltakene skal gjennomføres i praksis.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *