Påsketur til tulipanblomstringen?

Tulipanblomstringen i Nederland er en av de mest populære turistattraksjonene i landet. Blomstringen passer som regel godt med en påsketur.

Tulipaner i tusentall. Foto: Keukenhof.

Hvert år mellom slutten av mars og midten av mai, blomstrer millioner av tulipaner i fargerike felt og hager over hele landet. Dette tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra hele verden. Mange har tatt bobilen til Nederland for å få med seg festen.

Hvis du vil se de tidlige tulipanene, bør du besøke Keukenhof i Lisse, som ligger i nærheten av Amsterdam. Dette er en av de største tulipanparkene i verden. Her finner du tusenvis av tulipaner i ulike farger og varianter.

Parken åpner vanligvis i slutten av mars og holder åpen i åtte uker. I 2023 åpner parken 23. mars og selger billetter til blomstringen fram til 14. mai. Du kan lese mer og bestille billetter på parkens hjemmeside (ekstern lenke).

Over 100 produsenter av blomsterløk viser sine blomster i Keukenhof. Foto: Keukenhof.

Landet blomstrer
Selv om Keukenhof er den største parken og har de mest forseggjorte hagene, så kan du se tulipanblomstring «så langt øyet rekker» flere andre steder i Nederland.

I Noordoostpolder er det store områder på mer enn 20 000 mål med tulipanfelt. Området ligger mellom Amsterdam og Groningen. Her kan du følge «Tulip Route», tulipanruten, som er 100 km lang. Her kan du sykle eller gå gjennom et vakkert blomstrende landskap. Flere steder tilbyr ulike aktiviteter som for eksempel å plukke dine egne tulipaner eller utforske private hager.

Fra 21. april til 7. mai 2023 byr Noordoostpolder også på sin egen tulipanfestival. Den klaffer ikke helt med påsken i år, men om du har anledning så skal dette være en fin opplevelse. Da er det lagt opp en egen sykkelrute slik at du skal få med deg mye av det som er å se og oppleve.

Landskap kan by på tulipaner så langt du kan se. Foto: Matthijs Photography/Pexels.

Også Bollenstreek, nær Lisse, er kjent for sine tulipaner og fargerike tulipanfelt og hager. I år arrangeres for 76. gang en blomsterparade som går fra Noordwijk til Harlem 22. april.

For deg som vil bevege deg rundt Keukenhof og se store tulipanfelt så kan denne siden gi deg noen tips (ekstern lenke). Scroll gjerne litt ned på siden og se videoen fra området.

Du kan også lese om tulipanruten i Flevoland på denne lenken (ekstern lenke).

Mulighetene er altså flere enn Keukenhof, som er mest kjent. Hvor du skal bo? Nederland er ikke så stort så her kan du velge blant mange muligheter, men det kan være lurt å gjøre bestillinger på de mest populære stedene på forhånd.

Keukenhof selger egne billetter for dagparkering av bobil mens du besøker parken, men henviser deg til campingplasser i området for overnatting.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *