Mye informasjon om påsketrafikken på nettet

487 webkamera og 343 værstasjoner hjelper deg til å planlegge påsketuren. Trafikk, vær og føre vil variere. Den interaktive Vegvesen Trafikk-tjenesten forteller deg det meste om hvordan det er der du skal reise.

Snør det på Nedenes nå? Hvordan er kjøreforholdene over Hardangervidda? Flyter morgenrushet inn til Bergen? Er det minusgrader på Krutfjellet? Skinner sola ved Momyr?

Forholdene på det norske veinettet vil variere mye fra ett sted til et annet i vårt langstrakte og værutsatte land. Skal du på tur er det være lurt å sjekke ut Vegvesen Trafikk.

Nett-tjenesten består av et interaktivt kart med rykende ferske trafikkmeldinger for deg som skal reise nå og deg som skal reise frem i tid og en reiseplanlegger. Vegvesenets 487 webkamera og 343 værstasjoner gir løpende oppdatert informasjon om temperatur, nedbør, vind og ikke minst ferske bilder av hvordan det ser ut.

Trafikk-, vær- og føremeldinger legges også inn i kartløsningen, hvor du også kan få opp informasjoner om bomstasjoner og ferjestrekninger. Løpende informasjon om trafikkflyten på flere av de viktigste veiene inn og ut av de største byene er også på plass.

– Dette er et godt verktøy for publikum til å planlegge sine reiser i påsken, sier Odd Willy Aas i Statens vegvesen.

Vegvesenet har satset spesielt på mange kameraer på høyfjellsovergangene. I tillegg er det plukket ut flere strategiske innfartsårer og kjente punkter med kø når det er mye trafikk.

– De mest populære webkameraene – basert på trafikken på Vegvesen.no – står ved Dyranut, Hemsedalfjellet, Filefjell, Stryken, Rena og Kvikneskogen, sier Aas.

Webkameraene viser veien og litt av omgivelsene. Personvernet er ivaretatt da det ikke skal være mulig å kjenne igjen personer eller bilskilt på bildene. Værstasjonene viser data knyttet til lufttemperatur, nedbør og vind.

Les mer her: Vegvesen trafikk med interaktivt kart (ekstern lenke)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *