Parabol med mobiloppdatering

Oyster 5 ble demonstrert av Daniel Lächter på Caravanmessen. Foto: Knut Randem.

Nå er det slutt på minnekort og tuklete oppdateringer av parabolen. Med nye Oyster 5, som omsider er leveringsklar, kan du benytte mobilen til både styring og oppdatering.

Den nye versjonen av populære Oyster paraboler har etter en del forsinkelser kommet i handelen. Det er i produksjonen den har vært forsinket og mange kjenner sikkert til at den er på vei ut.

Daniel Lächter fra Oyster har presentert nyheten på MaxFritids stand på Caravanmessen.

Det er én spesiell coaxkabel som skal føres opp på taket til parabolen. Den inneholder strømforsyning, antennesignaler (styring) og satelittsignaler (kanalene) i en felles kabel.
Holderen som holder skåla oppe er laget i magnesium. Det gjør at vekten på anlegget er redusert med 1 kg til 14 kg totalt. Den bygger også mindre i høyden enn sin forgjenger. 17 cm er 5 cm lavere enn Oyster 4.

Et blått LED-lys lyser opp skåla om kvelden, men mange vil nok foretrekke muligheten til å slå det av.

Nyheten med denne modellen er at anlegget også kan styres med en smarttelefon via anleggets wi-fi-forbindelse. Det betyr også at oppdateringer kan lastes ned via mobilen og oppdatere programvaren i anlegget uten å gå via minnekort.
App-en du installerer i smarttelefonen har også en norsk språkversjon. Fra app-en kan du foruten oppdateringer også styre anlegget i det daglige for eksempel ved bytte av satellitt.

Oyster 5 skal også være mer fleksibel i forhold til å ”forstå” på hvilken breddegrad du befinner deg eller om du står skrått parkert.

Oyster 5 leveres i to versjoner. Med bruk av egen TV med mottaker eller komplett med Oysters egen TV med mottaker. De to versjonene koster henholdsvis ca 25.000 og 31.000 kroner.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Parabol med mobiloppdatering

  1. Første gang jeg hører om oppdatering av parabol. Har hatt det i mange år men har aldrig hørt om g aldrig oppdatert parabolen og langt mindre hatt minnekort og enda så funker parabolen som den skal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *