Papiret lever når reisen skal planlegges

Selv i 2021 når alt er digitalisert og ligger i lomma hos de fleste så kommer det tyske Bord Atlas ut med sin 25 utgave. Mange trives fortsatt best med papir.

Nå har den 25. utgaven av oppslagsverket kommet og er fortsatt tilgjengelig på papir.

Med sin oversikt over 7000 overnattingsplasser for bobiler i først og fremst Tyskland, men også i mange andre europeiske land, er Bord Atlas den desidert største papirutgaven med informasjon av sitt slag.

Det er Dolde Medien Verlag som utgir Bord Atlas. De utgir også bladet ReiseMobil. Bord Atlas har økt jevnt og trutt i omfang gjennom årene.
For noen år siden ble Tyskland skilt ut i en egen bok mens resten av Europa ble samlet for seg. Ganske enkelt fordi boka var i ferd med å bli alt for tykk.

Bord Atlas er uten tvil størst når det gjelder dekningen av tyske bobilplasser. Det er både fordi tilbudet er stort i Tyskland, men trolig også fordi de kjenner hjemmemarkedet sitt best.

2022-utgaven av Bord Atlas har ført opp 7000 bobilplasser i Europa. Hele 3800 av dem er i Tyskland. De føres opp med bilde, posisjon og adresse, fasiliteter og pris. I tillegg har den en oversikt over tømmestasjoner.

Selv om Bord Atlas på papir fortsatt har mange tilhengere så har også de laget en app som selges som et selvstendig produkt eller rabattert i kombinasjon med papirutgaven.

At så mange vil betale 28 euro for å få informasjonen på papir når alt er tilgjengelig på nett, viser at mange koser seg med papiret når de planlegger bobilturen i Europa. Du finner mer informasjon på bordatlas.de.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Tipset: Norske bobilplasser finner du her

Del dette med andre:

  1 comment for “Papiret lever når reisen skal planlegges

  1. Jeg er en av de som elsker å kjøre små svingete krokveier – over hele verden. Jeg møter mange på de få campingplassene jeg besøker som kjører etter kartet på mobilen. For meg helt utrolig, man går da glipp av oversikten og alle de morsomme smale og krokete veiene. Likeledes de mange små og ukjente stedene. Jeg bruker derfor bestandig gammeldagse papirkart med god målestokk, 1 250 000. Det gir god oversikt for planlegging av turene.
    mvh
    Steinar Øyhaugen

    PS! De som vil følge mine turer world widw kan gå inn på Facebook. Steinarontour

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *