På veier som nesten ikke finnes

Denne modellen fra Bimobil preges av den store luka som kan åpnes i veggen. Foto: Knut Randem.

Denne modellen fra Bimobil preges av den store luka som kan åpnes i veggen. Foto: Knut Randem.

Bimobil er et lite tysk selskap, stiftet i 1977, som produserer om lag 100 bobiler i året. Det er bobiler med særpreg til de mer spesielle behov i noe uveisomt terreng.

De kan produsere boenheter til nesten alle typer pickup. I utgangspunktet produseres disse bobilene med en fast boenhet. Men mange ønsker å kunne fjerne boenheten og benytte bilen som en ren pickup. Særlig de mindre bilene egner seg for å kunne montere utstyret som gjør at du kan fjerne boenheten selv ved behov. Om lag halvparten av bobilene, som selges av Bimobil, har en fastmontert boenhet.

Dette er bobiler for folk som skal litt lenger ut i naturen enn det de fleste er fornøyde med. Kjøreegenskapene avgjøres selvfølgelig av pick-upen under, men de fleste modellene Bimobil produserer har firehjulstrekk og god framkommelig på veier som nesten ikke er veier.

Interiøret på disse bobilene skiller seg ut fra designet i andre bobiler. Det står til en enklere utførelse og bruk og i enkelt skandinavisk design. Spesielt er det også med store veggluker som kan åpnes for å slippe lys og luft rett inn i bobilen på noen av modellene.

I filmen under vises to modeller hvor den første kan fjerne boenheten, men ikke den andre.

.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *