På god vei mot 220 bobiler

Interiør i Pilote Pacific. Foto: Pilote.

Det er en liten gruppe bobilmerker som selger over 200 bobiler i året. For nøyaktig et år siden sa Michael Danielsson til Bobilverden.no at hans merke skulle passere 200 bobiler innen et eller to år. De nådde 188 på et år og utvider nå med en forhandler på nordvestlandet og en i Nord-Norge.

Fra 2015 til 2016 økte salget av Pilote i Norge med 44 prosent. Det var i den forbindelse Danielsson så for seg å passere 200. Salgsøkningen fortsatt i 2017 og endte på 34 prosent opp. Dermed var målet nesten nådd i løpet av et år.

Det er kun seks merker som selger flere enn 200 bobiler i året i Norge, og Pilote vil bli den syvende – om ingen andre rykker ned. Etableringen av en ny forhandler på Kløfta, like nord for Oslo for et år siden har bidratt til denne utviklingen.

Pilote får denne uka sin syvende forhandler i Norge.
– Vår framgang på det norske markedet fortsetter og det er med stor glede vi presenterer Løviksnes Caravan som ny forhandler. Vi har søkt etter forhandler i dette området et par år og valget falt på Løviknes Caravan i Vestnes i Møre og Romsdal, sier Michael Danielsson, som er agent for Pilote i Skandinavia.

Og så den åttende forhandleren
Kommende helg åpner Bobilsenteret Namsos en ny avdeling i Bodø, forteller Danielsson. Da får han sin åttende forhandler i Norge. I Namsos har de solgt Pilote i en årrekke.

– Vi er veldig godt fornøyde med salget i 2017. Intet tyder på at markedet ikke skal fortsette å øke. Det ser veldig lyst ut nå for hele vår bransje, sier Danielsson.
– Målet for 2018 er 220 solgte bobiler.

– Fabrikken produserer 4000 bobiler i året, men var utsolgt for 2018-modeller allerede i november. Det er slik det er nå og det gjør det vanskelig for forhandlerne å få tak i nok bobiler.

– Det tar litt tid før de nye kommer skikkelig i gang. Det første året skal de gjøre seg kjent med produktet og jobbe seg inn mot kundene. Kanskje er det først etter at de har kommet skikkelig i gang at de våger å bestille mange nok biler, avslutter Danielsson.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: – Verdens første bobil uten speil
Les også: Satser eksklusivt på Pilote
Les også: Dobbeltseier til Hymer-gruppen

Del dette med andre:

  5 comments for “På god vei mot 220 bobiler

  1. Vi er en FB gruppe på over 400 medlemmer, som reiser nordover med bobil sommeren 2018. Jeg registrerer at de første starter tidlig i juni2018. Dersom dere har lyst til å tilby/informere om noe på veien oppover (Namsos e l) hadde det vært hyggelig.
    Undertegnede er administrator i gruppen, og tar dere gjerne med som medlem, dersom dere søker!
    FOR OSS SOM SKAL REISE NORDOVER MED BOBIL 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *