Han har jobbet i to år for å få lov. Men i dag åpnet Kjell Aanerød bobilplassen han har brukt 800 000 kroner på å etablere.
På Dillingøy i Vansjø, bare ti minutters kjøring fra Mosseporten, har Aanerød etablert en bobilplass på området der Dilling leir for sivilarbeidere i sin tid lå.
Vakkert langs strandlinja mot Vansjø har det blitt plass til 11 bobiler. Han kaller det XL-bobilparkering fordi han har fulgt de nye reglene om fire meter avstand mellom plassene. Men det var ikke gitt at det skulle bli en bobilplass her.
Aanerød forteller at han startet søknadsprosessen mot kommunen da pandemien brøt ut. Men der møtte han liten forståelse. Kommuneadministrasjone sa nei. Den så ikke behovet for en bobilplass, men politikerne sa ja og statsforvalteren hadde ingen innsigelser mot planene.
Opprinnelig hadde han planlagt 36 plasser, men deler av eiendommen ligger i et landskapsvernområde og kunne ikke bebygges. Heller ikke på området der bobilplassen nå ligger får han lov til å bygge noe annet. Derfor mener han en bobilplass er en perfekt løsning.
Nå har han bygget bobilplass selv om han kun har en midlertidig tillatelse for to år. Derfor er det grus på veier og plasser slik at alt kan gro igjen om tillatelsen trekkes tilbake. Men blir tillatelsen permanent etter to år ligger det an til å bli asfalt, lar han det skinne gjennom.
Bobilplassen er selvbetjent og ligger i kombinasjon med en parkeringsplass for dagsbesøkende, men blir det trangt på bobilplassen er det mulig å benytte parkeringsplassen så lenge man sørger for å holde avstand.
Gratis badstue
Om lag 100 meter fra bobilplassen ligger sandstrand, sandvolleybane og grønne plener som er åpne for allmenheten mellom kl 10 og 20. Bobilfolket kan bruke området uten tidsbegrensning.
Her er det også kanoutleie. På bobilplassen er det en vedfyrt badstue som står til fri disposisjon. Den er vedfyrt så du må selv sørge for veden.
Gresset på bobilplassen ser så nyrullet ut at vi er litt forsiktig med å tråkke utpå, men Aanerød bedyrer at den er klar til å brukes.
Det er fortsatt noe aktivitet med å finpusse området. Elektrikeren er ikke helt ferdig med å sette opp strømstolpene, men det er lagt ut midlertidig strøm for de som kommer før alt er helt klart.
Plassen blir helårsåpen, men toalettene ved stranda stenger når det blir kaldt.
– Dette blir nok ikke lønnsomt, sier Aanerød og tenker nok på de to årene han har tillatelse tll å drive. Men får han lov, blir det videre drift. Han planlegger å etablere kafe med uteservering neste år, og mens vi går tilbake fra stranda bestemmer han seg for å legge strøm fra solcelleanlegget på huset sitt som tilførsel til bobilplassen. Joda, her blir det utvikling så langt kommunen tillater.
Du finner kart og detaljer om plassen her.
Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Flott tiltak, og virker som en kjempefin plass! Men er Vipps eneste betalingsmåte? Hva med alle oss som av ulike grunner ikke har eller ønsker å bruke Google- eller Apple-telefoner, og dermed ikke har tilgang til Vipps? Finnes det alternative betalingsmåter, eller er vi ekskludert fra det gode selskap?
Hei Svein – ta kontakt ved ankomst, så finner vi en løsning. Mvh Kjell Aanerød, Dillingøy AS
Takk for svar, Kjell, da hører du fra meg! 🙂
Det er kun norske turister som kan bruke vips. Hva med de fra andre land?
Dette var et flott sted. Vi var der i pinsen, og ble positivt overrasket.
Når stedet blir bedre kjent så blir nok denne plassen godt besøkt.
Jeg ønsker driveren av stedet lykke til med oppstarten.
Gratulerer Kjell… Håper fornuften seirer slik at tilatelsen blir permanent. Plassen kan absolutt anbefales, kombinert da gjerne med en kano eller kajakktur i Vansjø. Denne innsjøen og området er et eldorado for alle som føler at naturen gir ro og balanse. Fyll plassen på Dillingøya og nyt.
Har du ei adresse eller koordinater?
Sjekk linken nederst i artikkelen,
Hei, er det mulighet for å bestille plass. Vi er 2 biler. Mvh JT
Redaksjonen har ikke noe med driften av plassen å gjøre. Men som du ser så er plassen selvbetjent ved drop-in. Da er det nok ikke rom for reservasjon.