Overraskende mange benytter bobilen om vinteren

Mange bruker bobilen om vinteren. Foto: Knut Randem.

En undersøkelse viser at langt flere enn du antakelig ville trodd bruker bobilen om vinteren. Men kan du gjette i hvilket fylke du finner de fleste vinterbrukerne av bobilen?

Mer enn hver tredje bobil blir benyttet om vinteren. Det viser underlagstallene i en undersøkelse TNS Kantar har utført for Norges Caravanbransje forbund (NCB). Bobilverden har tidligere publisert deler av undersøkelsen, men vi har bedt Anders Hovde, som har gjennomført undersøkelsen, om flere tall fra dataunderlaget.

Tallene viser at hele 36,1 prosent av de 917 bobilistene, som har svart på undersøkelsen, bruker bobilen om vinteren. Men tallene varierer fra fylke til fylke. I Aust-Agder svarer bare 17,2 prosent at de benytter bobilen om vinteren.

Slik kan du også bruke bobilen om vinteren, som fastligger. Foto: Knut Randem.

Flest i nord
Så hvilket fylke er de flittigste brukerne av bobil om vinteren? Finnmark, det hadde du neppe gjettet. I Finnmark oppgir hele 57,1 prosent at de benytter bobilen om vinteren. Det er en suveren topposisjon foran Vest-Agder hvor halvparten benytter bobilen om vinteren. Hva den store forskjellen på de to Agder-fylkene kommer av er uvisst. Det er omtrent like mange som er spurt i de to fylkene. For å få større tall kan vi se på tallene fra større regioner.

De tre nordligste fylkene har alle en høy score for vinterbruk. I Troms benytter 42,6 prosent bobilen om vinteren, i Nordland er det 46,6 prosent. For Nord-Norge blir da resultatet at 46,6 prosent benytter bobilen om vinteren.

I Midt-Norge er det færrest som benytter bobilen om vinteren. Her parkerer nesten 70 prosent bobilen i den snørike årstiden. På Sør- og Vestlandet er det igjen flere med 39,1 prosent med bobilen i drift gjennom vinteren. På Østlandet og i Oslo er det hhv 32,2 og 31,8 prosent som benytter bobilen om vinteren.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvor lang er bobilsesongen? Noen skiller seg ut
Les også: Hvem kjører bobil?
Les også: Du er fornøyd med bobilen!
Les også: Nyt norsk vinter i bobil på sommerdekk

Del dette med andre:

  1 comment for “Overraskende mange benytter bobilen om vinteren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *