Overnatting ved den største slusa i Gøta kanal

Berg sluser ved Linköping er det største sluseanlegget i Gøta kanal. Den berømte slusetrappa Carl Johan sluser løfter og senker her båtene 18,8 meter.

Ved Berg sluser finnes en stor bobilparkering i enden av den store parkeringsplassen for dagsbesøkende. Bobilparkeringen har plass til om lag 50 bobiler. I dag er plassen uten strøm, men det ser ut til at dette er på vei da graving av trekkerør har blitt gjennomført i 2012. Tømmestasjon for toaletter ligger ved enden av servicebygget ca 300 meter unna. Tømmestasjon for gråvann så vi ikke noe til. Vann kan fylles på bobilparkeringen.
I servicebygget er det gratis adgang til toalett, dusj og vaskemaskin. Du får koden til bygget når du betaler parkeringsavgiften i kafeen.
Parkeringsavgiften er kr 180 per døgn.
Det er flere serveringssteder og butikker rundt sluseanlegget samt et anlegg for minigolf.
Vi fikk råd av en svenske litt tidligere på turen om å unngå den nedre delen av plassen da den lett kan bli gjørmete ved nedbør.

Del dette med andre:

  1 comment for “Overnatting ved den største slusa i Gøta kanal

  1. Hadde en overnatting på denne plassen i sommer. Grei plass med muligheter for utflukter til fots eller på sykkel. Laaang vei å gå for å tømme toalettanken. Og for å tømme gråvannstanken må en enten ta med egen tank for gråvann eller gjøre som oss nemlig å bruke toalettanken til å frakte bort gråvannet.
    Nå hadde vi kun en overnatting så vi slapp å tømme gråvannstanken der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *