Overnatting ved den største slusa i Gøta kanal

Berg sluser ved Linköping er det største sluseanlegget i Gøta kanal. Den berømte slusetrappa Carl Johan sluser løfter og senker her båtene 18,8 meter.

Ved Berg sluser finnes en stor bobilparkering i enden av den store parkeringsplassen for dagsbesøkende. Bobilparkeringen har plass til om lag 50 bobiler. I dag er plassen uten strøm, men det ser ut til at dette er på vei da graving av trekkerør har blitt gjennomført i 2012. Tømmestasjon for toaletter ligger ved enden av servicebygget ca 300 meter unna. Tømmestasjon for gråvann så vi ikke noe til. Vann kan fylles på bobilparkeringen.
I servicebygget er det gratis adgang til toalett, dusj og vaskemaskin. Du får koden til bygget når du betaler parkeringsavgiften i kafeen.
Parkeringsavgiften er kr 180 per døgn.
Det er flere serveringssteder og butikker rundt sluseanlegget samt et anlegg for minigolf.
Vi fikk råd av en svenske litt tidligere på turen om å unngå den nedre delen av plassen da den lett kan bli gjørmete ved nedbør.

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Göta kanal utvider med flere bobilplasser

Bobilplassene ved Göta kanal er populære og ofte fulle. Kanalselskapet melder nå at de har etablert en ny bobilplass ved Read more

Lysekil er Sveriges beste bobilkommune

I Husbilsklubbens årlige kåring av den beste bobilkommunen gikk i år Lysekil til topps. Blant de nominerte valgte klubbens 15 Read more

  1 kommentar til “Overnatting ved den største slusa i Gøta kanal

  1. Kolbjørn
    17. september 2012 at 11:46

    Hadde en overnatting på denne plassen i sommer. Grei plass med muligheter for utflukter til fots eller på sykkel. Laaang vei å gå for å tømme toalettanken. Og for å tømme gråvannstanken må en enten ta med egen tank for gråvann eller gjøre som oss nemlig å bruke toalettanken til å frakte bort gråvannet.
    Nå hadde vi kun en overnatting så vi slapp å tømme gråvannstanken der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *