Over én mil E6 snart klar til åpning

Om noen dager åpner 12,1 kilometer ny europavei på Helgeland.Fartsgrensen blir 90 km/t på den nye strekningen.

Den nye veien ligger ovenfor den nåværende E6. Foto: Skjermdump fra video nederst i artikkelen.

Det er snakk om strekningen Kapskarmo–Svenningelv i Grane kommune. Byggingen startet i fjor høst og nå er det bare kosmetikken som gjenstår før anlegget kan overlates til trafikantene.

– Vegen er i hovedsak klar til bruk. De siste ukene før åpning brukes til planering av sideterreng og oppmerking av vegbanen, sier delprosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen.

Fartsgrense 90
Nye E6 er bygget i nytt terreng ovenfor dagens europaveg. Der oppe ligger den skjermet for bebyggelse, og antallet avkjørsler fra vegen er holdt til et minimum. Fartsgrensen er 90 km/t.

– Sammenliknet med dagens E6 er den nye europavegen nærmest for en motorveg å regne. Lange, rette strekninger gjør bilturen trygg, behagelig og ukomplisert, sier Livik i en pressemelding.

3. oktober 2019 åpner denne veien for trafikantene. Foto: Skjermdump fra video nederst i artikkelen.

Etterarbeid i 2020
Det er Bertelsen & Garpestad AS som har bygget det nye veganlegget. Tolv måneder etter at spaden gikk i jorda blir den nye europavegen overlatt til trafikantene. Det gjenstår noe etterarbeid, som vil bli utført til neste år.

– Før sommeren 2020 vil den kunne bli streknings- og periodevis stengt i forbindelse med at vi skal legge nye lag med asfalt. For oss har det vært viktig å kunne sette trafikk på den nye vegen tidsnok til vintersesongen, sier Livik.

Den nye strekningen på E6 åpner 3. oktober 2019. Den er det første av tre prosjekter på E6 Helgeland som fullføres. Prosjektene blir delfinansiert med bompenger.

Her kan du se Statens vegvesen Region nords egen video av anlegget noen uker før åpningsdagen.

https://vimeo.com/358809928

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *