Mange trengte veihjelp i fjor

Uten reservedekk i bilen, er det mange som trenger veiassistanse ved punktering. Flere går også tom for strøm. Det viser tall fra forsikringsselskapene.

Flatt batteri og punktering er blant de vanligste grunnene til å be om veiassistanse, opplyser forsikringsselskapet If. Foto: If.

I fjor var det 254 073 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en liten økning på rundt 2400 oppdrag fra året før.

– Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper. Ved veiassistanser er det gjerne noen årsaker som utmerker seg: Punktering, flatt batteri, startvansker, utelåsing og motorfeil, forteller kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

– I dagens biler finnes sjelden reservehjul, og det er derfor som regel nødvendig å tilkalle veihjelpsbil hvis du punkterer, sier Clementz.

Med stadig flere elbiler i bilparken, endrer også veihjelpsoppdragene seg litt. Med flere elbiler på veiene er det en økning i behov for batterilading og transport av bil med tomt batteri.

– Å kjøre bilen tom for bensin eller diesel langt fra nærmeste bensinstasjon er en klassiker. Nå merkes det også at folk kjører batteriene tomme på elbilen, selv om nordmenn flest har blitt flinke til å håndtere lading. Færre og færre har rekkeviddeangst. Elbilene har dekning på ordinær forsikring og mulighet for å tilkalle redningsbil hvis den går tom for strøm. Akkurat som andre biler, sier kommunikasjonssjefen i If.

I tillegg til veihjelpsoppdragene, som er inkludert i kasko- og delkaskoforsikringen, kommer veihjelpsoppdragene som utføres av NAF og andre organisasjoner. I tillegg kommer flere kommersielle aktører som Viking redningstjeneste og andre. (Avsnitt oppdatert 10.03.23 kl 12.48)

I en landsrepresentativ undersøkelse If og YouGov gjennomførte i 2021, svarte to av ti at de frykter å gå tom for drivstoff eller strøm langt vekk fra bensinstasjon eller ladepunkt.

 

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *