Over 100 bobilplasser i byen før påske

De har 50 plasser på en populær bobilplass. Det er alltid bobiler der og svært ofte fullt. Nå mer enn dobler Ålesund kapasiteten.

Slik vil Ålesund parkering anlegge den nye bobilplassen. Illustrasjon: Ålesund parkering AS.

Allerede i våres skrev vi om planene Ålesund parkering har for en ny bobilplass i byen. Daglig leder Roar Salen kan fortelle at de nå har fått dispensasjon i ni år fra reguleringsplanen for å drive bobilplass på Skjerva.

– Vi har et godt forhold til grunneier så vi kan ikke se noen grunn til at dette kan få enda lenger varighet enn ni år, sier Salen.

Daglig leder i Ålesund parkering, Roar Salen ved det som skal bli ny bobilplass for 55 bobiler. Foto: Ålesund parkering.

Entreprenørene står klare til å starte arbeidet, men først må de få en igangsettelsestillatelse fra kommunen. Det går fort to uker før vi har den på plass, men da kan vi starte arbeidet, forteller Salen.

– Det er masse grunnarbeid som skal gjøres. Det skal legges ned kabler til strømposter og rør til vannposter flere steder, anlegges tømmestasjon, det skal graves ned et søppelhåndteringsanlegg og det skal bygges et servicebygg.

Det eneste som kan hindre at arbeidene er ferdige til påske er at asfaltverket stenger for vinteren.
– Asfaltarbeidet tar et par dager. Det er ikke alltid så streng vinter her, men noen ganger stenger asfaltverket.
– Om det er mulig å legge asfalt før påske så skal vi klare å åpne, sier Salen. Han er optimist.

Nærhet til sjøen og byen. Det blir ingen båthavn, men gangvei langs sjøen. Illustrasjon: Ålesund parkering AS.

– Vår nåværende bobilplass er populær hele året. Selv i dag (en fredag morgen i november. red. anm.) står det syv bobiler der. Ofte er det fullt så dette blir en etterlengtet utvidelse av vårt tilbud til bobilfolket.

Når Skjerva bobilplass er åpnet skal også bobilplassen ved Hjelsethgården få ny asfalt og en oppgradering av servicebygget.

Ålesund parkering hadde opprinnelig et mål om å åpne plassen før årets sommersesong var over, men godkjennelsene tok for lang tid. Skjerva bobilplass blir liggende i Kjøpmannsgata 15 (kartlenke). Med 55 plasser blir den større enn den gamle plassen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bobilbyen får sin andre bobilplass, men blir litt forsinket

Del dette med andre:

  1 comment for “Over 100 bobilplasser i byen før påske

  1. Se til Ålesund og lær! Her har de alltid forstått dette med å tilrettelegge for om mulig å skape flere arbeidsplasser og derved tjene penger! Her har de også forstått at det går an å få med seg det også bobilfolken måtte legge igjen i butikker, restauranter og andre steder i byen, bare en legger tilrette også for denne gruppen av kunder. Til gjengjeld får bobilturistene med seg muligheten til allsidige byopplevelser av alle slag i en koselig og historierik kystby. Dette blir bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *