Outsideren utvider salgsnettet til Østlandet og Midt-Norge

Benimar utvider forhandlernettet i Norge. Foto: Benimar.

Det lille bobilmerket er blant de best solgte i Hordaland, men er langt mindre på registreringsstatistikken for hele landet. Nå utvides forhandlernettet til både Østlandet og Midt-Norge. Skal myggen bli stor?

Tor Alvern i Abobil.no på Bryne har klokketro på det spanske bobilmerket Benimar. Hans firma har i mange år importert og forhandlet merket. Vi har mer enn en gang hørt ham lovprise merket. Også Bergen Marine har vært forhandler av Benimar noen år.

– Vi er bare to forhandlere og selger 98 prosent av Benimar i klassen under 3500 kg, sa Alvern da han kommenterte registreringsstatistikken for 2017. Det var da han påpekte at det som i statistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken var ”ukjent merke” faktisk er Benimar. Merket solgte i 2017 83 bobiler – hovedsakelig i Rogaland og Hordaland. Det gir på landsbasis en 11. plass i klassen under 3500 kg og er en markant økning fra 2016 da merket solgte 52 bobiler totalt.

– I Rogaland er Benimar det fjerde mest solgte merket og i landets største bobilfylke, Hordaland er det i praksis på førsteplass i 2017, hevdet Alvern i begynnelsen av januar.

Tor Alvern sier at Benimar er blant toppmerkene i to fylker. Foto: Knut Randem.

På tampen av 2017 ble Refsnes Marine AS i Asker ny forhandler av Benimar og denne uken er det klart at BBC fritid AS på Melhus like sør for Trondheim blir Benimar-forhandler. De vil ha de første modellene av Benimar i utstillingen fra kommende mandag, forteller Alvern. Merket har også hatt en forhandler i Nord-Norge.

Benimar skal produsere 3000 bobiler i 2018. De er allerede utsolgt fra produsenten. De nye forhandlerne i Norge vil derfor i første omgang få sine modeller fra de etablerte forhandlerne, men vil senere få dem direkte fra fabrikken.
– Abobil.no vil i overskuelig framtid ha den mest synlige rollen overfor fabrikken, sier Alvern. Han har selv deltatt aktivt i utformingen av varmeanlegget og en spesialpakke for Norge, som resten av Europa nå har fått tilgang til.

Thomas Vevang, daglig leder i BBC fritid AS, ser fram til å få Benimar i sortimentet sitt. Sammen med øvrige merker vil det gi kundene et svært godt utvalg av bobiler i alle prisklasser, sier han. BBC fritid selger fra før av Karmann, Solifer, Malibu og er forholdsvis ny forhandler av Morelo.

– Hvor mange Benimar tar dere sikte på å selge i Trøndelag?
– Begrensningen i 2018 er hva vi får tak i av biler, men en 10-15 biler bør vi greie. Merket har hatt suksess i Rogaland og Hordaland og jeg tror vi skal få den samme suksessen her når vi kommer godt i gang, sier Thomas Vevang.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *