Oslo skrinlegger omstridt lavutslippsone

Det blir ingen lavutslippsone i Oslo, men bomstasjonene består. Foto: Knut Randem.

Oslos miljøbyråd fra MDG ville innføre en lavutslippsone for biler over 3500 kg innenfor bygrensa. Byrådspartner Arbeiderpartiet var ikke begeistret. Nå er lavutslippsonen skrinlagt «inntil videre».

Lavutslippsonen ville kostet kr 300 per dag for biler – også bobiler – over 3500 kg uten Euro 6-motor. Sonen skulle komme i tillegg til det ordinære bompengesystemet i området og ikke ha unntak for bobiler i kjøretøygruppe M1.

Dersom lavutslippsonen hadde blitt innført ville det kostet en bobilist bosatt i Oslo kr 600 å ta en helgetur, for å passere bygrensa. Nå slipper de det.

Det er NRK Østlandssendingen bringer nyheten i dag.

– Vi trenger ikke å innføre lavutslippssoner nå. Oslo-lufta har blitt bedre, og vi ser at politikken vår fungerer ved at for eksempel bomringen har veldig stor effekt, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) til NRK.

Uønsket fra dag én
Det er en dårlig skjult hemmelighet at mange i Arbeiderpartiet satte kaffen i vrangstrupen da forslaget om lavutslippsone dukket opp. Bobilverden.no har i flere omganger prøvd å få detaljer om sonen og tidsplanen for innføringen. Nå er den altså skrinlagt «inntil videre».

Neste år gjør Oslo en dramatisk økning i antallet bomstasjoner. Prisene halveres, men flere må betale og for noen blir det billigere. Lavutslippsonen hadde intet med bompengesystemet å gjøre.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Oslo skrinlegger omstridt lavutslippsone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *