Oslo kan få tre gode campingplasser

Topcamp investerer 120 millioner kroner i Bogstad Camping og vil investere stort også på Ekeberg og i Hvervenbukta. Planene er klare for Oslo, men prosessen står i stampe.

Drømmen om en helårs bobilplass med denne utsikten fra Ekeberg lever fortsatt. Foto: Knut Randem.

Allerede for fem år siden sa Thorstein Berg, styreleder i Topcamp til Bobilverden.no at han drømte om å oppgradere Ekeberg Camping og også etablere en helårs bobilplass tilknyttet campingplassen. Siden har svært lite skjedd. Problemstillingen blir enda tydeligere når nedleggelsen av Oslos eneste bobilplass rykker nærmere (se lenke til omtale under).

Topcamp kjøpte NAF camping AS i 2016. Selskapet eide Bogstad Camping, Ekeberg Camping og Oslo Fjordcamp ved Hvervenbukta. Alle de tre campingplassene har festeavtaler med Oslo kommune. Øvrige NAF-campingplasser er ikke en del av dette.

Berg forteller til Bobilverden.no at festekontrakten på Bogstad har 40 års lengde. Dermed har det vært mulig å investere opptil 120 millioner kroner i en større oppgradering og modernisering, hvorav to av tre byggetrinn allerede er gjennomført.

Thorstein Berg i Topcamp ønsker å oppgradere Ekeberg Camping (bildet) og Oslo Fjordcamp til en god standard, men kortsiktige leieavtaler gjør det umulig. Foto: Topcamp.

– Vi ønsker å gjøre en tilsvarende oppgradering på Ekeberg der bygningsmassen, som eies av Oslo kommune, er gammel og forfallen. Men her er leieavtalene med kommunen på bare fem år – tidligere ett og to år av gangen. Det er for kort horisont for en leietaker til å legge mye penger i plassen, sier Berg.

Berg og Topcamp har lenge vært i dialog med kommunen og håper at det blir mulig å finne en løsning som gjør det mulig å oppgradere Ekeberg Camping.

– Ekeberg camping har alle forutsetninger for å bli en spektakulær campingplass og en stolthet for Oslo, mener han.

Forfall ved Hvervenbukta
Oslo Fjordcamp ved Hvervenbukta badestrand i Oslo sør-øst har en dårlig historie som campingplass. Forfall og provisoriske løsninger har vært problemstillingen fra før Topcamp overtok. Trolig også da på grunn av korte leieavtaler.

Oslo Fjordcamp ved Hvervenbukta har vært stengt siden 2015. Nye fasiliteter og tilrettelegging av terrenget er nødvendig for å kunne åpne igjen. Foto: Knut Randem.

– Da vi overtok de tre campingplassene var Oslo Fjordcamp i en så dårlig forfatning at Topcamp ikke kunne være bekjent av å drive den. Skiltene ble derfor skrudd ned og det har ikke vært drevet campingplass der siden 2015, forteller Berg.

Topcamp har ikke sittet stille. Berg forteller at de har bidratt med å utvikle et forslag til reguleringsplan for Oslo Fjordcamp slik at det kan bli en god campingplass, men også der er lengde på leieavtale en viktig begrensning for forsvarlige investeringer. Initiativet både når det gjelder Ekeberg og Fjordcamp ligger hos kommunen. I mellomtiden forfaller bygningene og på Fjordcamp er naturen godt i gang med å ta stedet tilbake.

Badestranda på Hvervenbukta ligger kun 100 meter fra Oslo Fjordcamp. Her er det også turveier. Innbydende selv en vinterdag. Foto: Knut Randem.

Berg og Topcamp mener deres tilbud er en gavepakke til Oslo kommune: Tre gode campingplasser med bussforbindelse til Oslo sentrum, men med ulik beliggenhet og tilbud. Bogstad Camping ligger innenfor markagrensen og nær Holmenkollen. Ekeberg Camping ligger tettest på byen med en unik utsikt og Oslo Fjordcamp ligger tett ved fjorden og badeliv.

Berg er fortsatt optimist og håper at problemstillinger rundt leietid og verneinteresser kan løses slik at de kan levere et godt tilbud til turistene.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Politisk vilje avgjør campingplassers framtid
Les også: Det spøker for Oslos bobilplass

Del dette med andre:

  1 comment for “Oslo kan få tre gode campingplasser

  1. Det er merkelig med Oslo kommune med treighet og skeptisen i hode til dem som tar beslutninger. Skulle sparket alle ut derifra ! Gi tøylene til meg så alt ordner seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *