Orust det nye Strømstad?

Gullholmen ligger også i Orust kommune, men hit kommer du ikke med bil. Derimot går det passasjerferger hit og til andre øyer i kommunen. Det er mange utfluktsmuligheter. Foto: Knut Randem.

Skal Orust på Sveriges vestkyst bli et viktig reisemål for norske bobilister? Et av de kommunale utvalgene har bedt sin etat om å ordne bobilplasser i seks av byene i kommunen. Flere av dem kan komme i tilknytning til gjestehavner.

Bobilister fra hele Sør-Norge strømmer til Strømstad og dominerer på campingplasser og bobilplasser i området. Noen reiser litt lenger, til Grebbestad. For de som kan reise litt lenger kan Orust bli det nye utfartsmålet.

Utvalget for samfunnsutvikling i Orust kommune har bedt om at det blir anlagt bobilplasser i Henån, Ellös, Hälleviksstrand, Mollösund, Svanesun og Tuvesvik, melder avisa Bohusläningen.

Utredningene er stort sett gjennomført og det skal nå vurderes nærmere om satsningene på bobilplasser kan samkjøres med de gjestehavnene som finnes. I Henån er dette mulig, men betinger en reguleringsendring. I de øvrige havnene ser det ut til at dette kan la seg ordne. Fordelen med å knytte bobilplassene til gjestehavnene er at man da kan bruke dusj, toalett og andre fasiliteter som allerede finnes i gjestehavnene.

Det er ikke avgjort hva bobilplassene på Orust skal koste bobilistene. Det er heller ikke oppgitt når plassene kan stå ferdige.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *