Ørebro satser på de minste gjestene

Ørebro er den lille storbyen mellom Oslo og Stockholm som kan skilte med Sveriges største badeland, fem-stjernes camping og et historisk byslott.

Ørebro slott ligger sentralt i byen. Foto: Visit Ørebro.

Ørebro ligger ca tre timers kjøretur fra Riksgrensen og er en by med opplevelser som alle i familien kan sette pris på.

Bykjernen er sentrert rundt byens mest kjente landemerke, Ørebro slott. Slottet har vært Ørebros midtpunkt i 700 år og fungerer i dag som et moderne og levende museum, hvor besøkende kan delta på guidede turer og oppleve utstillinger og spøkelsesvandringer.

En tydelig satsing fra byens side er å stadig oppdatere med nye familieopplevelser. I år åpnet en stor, ny lekeplass midt i sentrum, i Stadsparken, og Ørebro kan nå lokke med over 170 lekeplasser og over 300 forskjellige leke- og aktivitetsområder som passer barn i alle aldre.

Gratis moro for de minste i Stadsparkens lekeplass. Foto: Fredrik Kellen.

– Barnefamilier er en viktig målgruppe for Ørebro. Satsingen på barnefamilier fortsetter og er en viktig del av Örebros plan for å lokke flere turister og gjester, sier Björn Fransson, destinasjonsutviklingssjef for Ørebrokompaniet.

– Femstjerners campingen Gustavsvik, med badelandet Lost City, er den aktøren som tiltrekker seg flest barnefamilier. Andre reisemål, som for eksempel Örebro slott, jobber også mye for å tilpasse opplevelsen slik at slottet skal appellere til denne målgruppen. Utover å stadig oppdatere tilbudet av aktiviteter for barnefamilier, er en viktig del å lage tilbud som er tilpasset skoleferier, sier Björn Fransson.

Gustavsvik Camping og Lost City badeland
Rett sør for Ørebro sentrum finner du Gustavsvik, en femstjerners campingplass med badelandet Lost City som nærmeste nabo. Luksuscampingen har 650 campingtomter.

Lost city er et av Nord-Europas største badeland. Foto: Gustavsvik.

Foruten Lost City og sommerbadet, finnes det også eventyrgolf, racerbiler, hoppeslott og en stor lekeplass. Når kvelden senker seg, byr campingplassen på livemusikk og deilig mat som setter prikken over i-en på en morsom dag, skriver Opplev Sverige i en pressemelding.

Lost City er et av de største badelandene i Nord-Europa. I et jungelmiljø venter badeeventyret blant ruiner, palmer, fossefall, laguner, bølgebasseng, og noen av landets lengste vannsklier.

Er du ute etter lave skuldre kan du nyte avslapping i noen av de varme boblebadene eller i relax-avdelingen.

Kunst og kultur for alle aldre
I nærheten Stadsparken i byen ligger det populære friluftsmuseet Wadköping. Med sine trehus og gårder gir Wadköping en autentisk gjengivelse av hvordan byen så ut i gamledager. Området består av bygninger fra fire forskjellige århundrer, som senere har blitt flyttet hit. De eldste husene stammer helt tilbake til 1500-tallet.

Kunst på Høg – Open art. Foto: Hanne Marit Tobiassen.

Ørebro byr også på kunstopplevelser og innovative utstillinger. Hvert andre år arrangeres Skandinavias største biennale for utendørs samtidskunst, Open Art, og hele byen forvandles til en urban kunstarena.

I nabobyen Kumla finner du den unike skulpturparken Konst på Hög, som ligger på en slagghaug ved Kvarntorpshögen, et tidligere industriminne. Denne parken er hjem til kunstverk av flere av Sveriges fremste kunstnere og er en opplevelse for både liten og stor, frister Opplev Sverige.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *