Oppslagsverk med masse inspirasjon

Mannen som elsker å være på tur har begått nok et oppslagsverk for bobilfolket. Magne Klann har som lovet kommet med bind to av Bobilguiden. Denne gangen har han reist Midt- og Nord-Norge på kryss og tvers.

Magne Klann har laget den andre Bobilguiden. Denne gang for Midt- og Nord-Norge.

I fjor kom det første bindet av Bobilguiden. Det tok for seg Sørlandet og Østlandet. Vår omtale av det kan du lese her.

Som i det første bindet har Klann samlet campingplasser, bobilplasser og plasser for fricamping i én og samme oversikt. Hele 306 slike overnattingssteder har han fått med seg.

Som han selv skriver, dette er ingen uttømmende oversikt, men for de som liker å bla i papir når de planlegger så er dette en fin oversikt. Som vi skrev i fjor så er vi mest imponert over at Klann har besøkt samtlige plasser som er omtalt.

Hvert sted har fått sin egen side med nøkkelopplysninger, et stor oversiktsbilde, et kart, en kort beskrivelse av plassen og området pluss en QR-kode for å finne mer info på nett. Hvert geografiske område innledes med et oversiktskart med de ulike stedene innplottet.

Forfatteren forteller i forordet at han også oppdaget et par av stedene mens han seilte nedover kysten med et annet bokprosjekt.

Et typisk oppslag med to plasser. Her en campingplass og en bobilplass.

Selv om undertegnede er redaktør også for Bobilplassen.no og helst vil ha brukere der, så skal vi ikke ta fra Klann det faktum at han har laget nok en flott oversikt med et variert innhold og ulike typer overnattingssteder. Den dekker derfor et behov mange av oss har. Noen ganger vil vi langt fra folk for å fricampe, andre ganger bor vi heller på en campingplass eller bobilplass.

Vi skal ikke underslå at vi er litt bekymret for systematisering av informasjon om plasser for fricamping. Hvor blir det av idyllen og det uberørte om det kryr av andre bobiler der? Det er også en fare for at om en plass blir for populær så kan det føre til oppmerksomhet og kanskje forbud mot overnatting. Men her har bobilfolket selv et ansvar for sitt rykte. Eller som Klann skriver; Etterlat kun fotspor.

Boka er nå i salg, og du må ut med 499 kroner for boka, som selges hos en rekke bobilforhandlere og direkte fra Blue Ocean Media, forfatterens eget forlag. Neste år lover han å komme med Bobilguiden for Vestlandet.

Omtale og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ny bobilguide for analoge bobilister

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *