Oppgraderer trygghet i bobil

De tar et teknologisk sprang og lanserer NX-10 – Marius Omslandseter i NX-Buddy (t.v.) og Ole-Petter Lydhus i Nortronix under en forhåndspresentasjon tidligere i høst. Foto: Knut Randem.

For de fleste er det viktig å føle seg trygg i bobilen. NX-5 har derfor vært en populær alarm for gass, innbrudd, bevegelse og ran. Nå kommer oppfølgeren bygget på et helt nytt konsept. Den får også flere nye funksjoner.

Nortronix og daglig leder Ole-Petter Lydhus har i lengre tid arbeidet med en ny og forbedret alarm. Nå er den her og den har fått navnet NX-10.

Selv betegner han NX-5 som markedets mest komplette alarm for helhetlig beskyttelse i bobilen. Nå har de utviklet et nytt konsept som er basert på helt ny teknologi.

Lydhus forteller at GSM og GPS er innebygget og klart for å tas i bruk i NX-10. I forgjengeren måtte et kort for trådløs kommunikasjon settes inn før bruk av varslingstjenester og trådløse sensorer. Designet på alarmen er også helt nytt.

NX-10 skal som forgjengeren varsle om brann, gass, innbrudd og utvendig bevegelse. I tillegg vil den få noen nye funksjoner og bruksområder.

NX-10 i nytt design.

Teknologisk sprang
Med NX-10 kommer også nye brytere. Mange har vel opplevd at de to alarmpunktene som skal stå overfor hverandre på dører og vinduer kan være vanskelig å få plassert tett nok mot hverandre. Teknologien i de nye bryterne baserer seg ikke på avstanden mellom to enheter. De nye bryterne er kun en enhet og du kan putte den nesten hvor du vil på døra; løs i en lomme eller festet et tilfeldig sted. Den reagerer nemlig med en kombinasjon av gyro og kompass. Åpnes en dør mer enn 10 grader så går alarmen.

– Dette er en verdensnyhet. Dette har jeg ikke sett noe annet sted, sier Lydhus og legger til at ingen har brukt så mye tid og penger på en slik alarm som Nortronix.

Det vil etter hvert komme en del nye sensorer som kan brukes mot NX-10. Noe av det første som kommer er fuktsensorer. Små ”knapper” kan festes på steder som erfaringsmessig er utsatt for fukt. Ved hjelp av sentralenheten logger den informasjon for en lengre testperiode.

En annen ny funksjon som kommer fortløpende er et batterieffektmeter som måler batterikapasiteten i prosent og en temperatursensor. Det vil etter hvert også komme et veiesystem for gassflaskene for å overvåke forbruket. Lydhus forteller at dette vil komme i syrefast materiale, som også vil tåle å at gassflaskene håndteres ut og inn ved lave temperaturer.

Alt blir trådløst – nesten
All kommunikasjon mellom sentralenheten og sensorene rundt i bobilen vil være trådløs. Også sirena blir trådløs. Det eneste som fortsatt skal kables er gassensoren ved gulvet fordi den har et høyere strømforbruk enn andre sensorer.

Med den nye app-en kan alarmen overvåkes og gi deg tilgang til tilleggstjenester.

Trådløs blir også styringen av NX-10. NX-10 og NX-Buddy får en helt ny app og skyløsning. Gjennom den kan brukerne styre alle produkter og tjenester knyttet til NX-produkter fra smartmobiler og nettbrett.

Alarmen slås av og på med en fjernkontroll eller med app-en. I den kan du også se status for de ulike funksjonene.
De nye sensorene og tilleggsutstyret vil også bli mulig å benytte på NX-5. Også app-en vil kunne brukes mot NX-5, men med et smalere bruksområde.

NX-Buddy er et datterselskap av Nortronix og vil tilby ulike abonnement. Det blir tre nivåer på disse avhengig av hvilke tjenester du ønsker. Alarmen kan også knyttes opp mot en internasjonal vaktsentral, forteller daglig leder i NX Buddy, Marius Omslandseter.

Prisene for de tre abonnementstypene vil være fra kr 99/mnd for alarm med gps-sporing, kr 149/mnd med NX-Buddy og kr 249/mnd for NX-Buddy med SOS-tjeneste. Til det siste abonnementet lages det en reaksjonsplan for å skaffe hjelp ved akutte situasjoner. Abonnementet på nettjenestene kan endres flere ganger i året.

NX-10 kan benyttes uten abonnement, men da får du ingen varslinger eller kommunikasjon med enheten.

NX-10 kan bestilles av forhandlerne fra slutten av januar 2018. Da vil noe av det nye tilleggsutstyret være tilgjengelig. Andre funksjoner vil bli lagt til fortløpende. Prisen vil være om lag 30 prosent høyere enn for NX-5.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no,
Produktfoto: Produsenten

Del dette med andre:

  6 comments for “Oppgraderer trygghet i bobil

    • Batteriene skal vare i årevis. Og da de eventuelt går tomme sender du dem til nortronix så skifter vi dem for deg. De produktene som det er ment du skal bytte batterier på selv er meget lettvindt å gjøre det på.

  1. Falsk trygghet. Ei god brannøks og døra er åpnet i løpet av sekunder uansett antall sensorer og duppeditter som monteres.
    Det beste er å parkere på trygge plasser.

    • Vil du inn, kommer du alltids inn med et brak! Men da våkner man, dersom man ikke er dopa ned. Greit å bli varslet, samt ved en gass lekkasje. Det siste hjelper lite på en trygg plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *