Oppgraderer rasteplasser med koronamidler

Statens vegvesen oppgraderer rasteplasser med nye toaletter for ekstramidlene som Stortinget har bevilget i forbindelse med koronapandemien.

Slik blir de nye toalettbyggene. Illustrasjonsfoto: Poss AS.

Det er rasteplassene på E6 på Dovreskogen og på Haugastøl som i denne omgangen får midler til nye toaletter på rasteplassene. Det framgår av to pressemeldinger i dag.

Plassen på Dovreskogen er spesielt viktig for yrkessjåfører, men begge vil gi et bedre tilbud til alle reisende.

– Rasteplassen på Haugastøl på riksveg 7 benyttes mye av turistene om sommeren, og om vinteren er det oppstillingsplass for kolonnekjøring over Hardangervidda, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen Drift øst.

– Bekkemoen rasteplass ved E6 er en viktig rasteplass, spesielt for yrkessjåfører som bruker den som døgnhvileplass. Nå bytter vi ut det gamle toalettbygget med et nytt.

Stortingets ekstramidler til vegformål er ment for å holde hjulene i gang i bygg- og anleggsbransjen i ei vanskelig tid. Vegvesenet har derfor valgt ut prosjekter som kan komme raskt i gang og som passer for små og mellomstore bedrifter.

– På Bekkemoen har vi nettopp utvidet parkeringsarealet slik at det er nok plass til lastebiler, men penger til nytt toalettbygg hadde vi ikke. Nå gir koronamidlene oss mulighet til å gi de reisende et nytt toalettanlegg etter dagens standard.

– Det har ikke vært penger til nytt toalettbygg på Haugastøl. Nå gir koronamidlene oss mulighet til å gi de reisende et nytt toalettanlegg etter dagens standard, sier Stensrud.

Arbeidene starter i løpet av mai, og anlegget skal være klart til bruk til sommerferien.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *