Oppblåsbart fortelt for bobiler

Den britiske produsenten Kampa lanserer nå oppblåsbart fortelt og hevder at det settes opp på få minutter. Det skal være fleksibelt i vind, og fordi det ikke har stenger blir vekta ditto lavere.

Nå kommer oppblåsbare fortelt til bobiler og campingvogner. Foto: Kampa.

Nå kommer oppblåsbare fortelt til bobiler og campingvogner. Foto: Kampa.

Bobilveteran Tormod Holand er salgssjef for Kampa i Norge, Danmark og Finland og skal sørge for at dette og andre Kampa-produkter kommer inn på det norske markedet.

I det oppblåsbare forteltet er det ingen stenger. De er erstattet av luftpølser, som holder teltet oppe. Du blåser det opp med en manuell eller elektrisk pumpe. Forteltet tres på markisesporet før det pumpes opp. Noen få plugger for å holde det nede og eventuelt barduner når det blåser er det som skal til for å holde det nede. I følge pressemeldingen pumpes det hele opp på noen sekunder slik at hele oppsettingen bare tar noen minutter.

Denne måneden kommer de første oppblåsbare forteltene med navnet Kampa Rally Air på markedet. De leveres i to lengder for bobiler og campingvogner med bredder på hhv 260 cm og 390 cm. Dybden er 250 cm på begge modellene.

Modellene som kommer i februar egner seg for bobiler og campingvogner med en markisehøyde på mellom 235 og 250 cm. Det blir for lite for mange bobiler, men Tormod Holand lover at det i juni kommer modeller for bobiler med en markisehøyde på 260 til 290 cm.

Produsenten hevder at luftslangene er svært solide og forteller at de er sydd inn i et beskyttende hylster. Dersom det likevel skulle gå hull på et av luftkamrene, kan dette isoleres med luftkraner slik at teltet fortsatt kan benyttes inntil det er reparert.

Del dette med andre:

  8 comments for “Oppblåsbart fortelt for bobiler

 1. Hva blir prisen på dette til en bobil med 290 høyde, dette hørtes spennende ut, når kommer det i salg.

  • Som det står i artikkeln, så kommer de i handelen i februar og juni. Prisen må du nesten sjekke med en forhandler – eller et par av våre annonsører.

   • Er i England ganske ofte og har undersøkt prisen hos mange forhandlere.
    Kampa Rally Air 390 koster i England ca.£600, men er ikke å oppdrive før i Mai hvis det er bestillt.
    I norge ca. 7500 NOK, ved levering i Juni.

 2. Vi har kjøpt et slikt telt og det fungerer veldig bra,men det er bare tull at de to stengene som skal være inn mot bilen på hvær side er ektrautstyr .vi fikk ikke beskjed om disse før vi dro på tur og satte opp teltet.Det gled ut av markisen på sidene det blåste inn mellom bilen og teltet så stengene må være der,også stormbandene på sidene.Ikke fullstendig pakke uten dette er med.Hilsen Ingrid og Brynjar

 3. April 2015.Hvor kan vi få kjøpt et slikt telttil vår bobil.Høyde ca. 3.1m.Bilen er en Carthago Highliner 2014 mod.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *