Oppblåsbart fortelt for bobiler

Den britiske produsenten Kampa lanserer nå oppblåsbart fortelt og hevder at det settes opp på få minutter. Det skal være fleksibelt i vind, og fordi det ikke har stenger blir vekta ditto lavere.

Nå kommer oppblåsbare fortelt til bobiler og campingvogner. Foto: Kampa.

Nå kommer oppblåsbare fortelt til bobiler og campingvogner. Foto: Kampa.

Bobilveteran Tormod Holand er salgssjef for Kampa i Norge, Danmark og Finland og skal sørge for at dette og andre Kampa-produkter kommer inn på det norske markedet.

I det oppblåsbare forteltet er det ingen stenger. De er erstattet av luftpølser, som holder teltet oppe. Du blåser det opp med en manuell eller elektrisk pumpe. Forteltet tres på markisesporet før det pumpes opp. Noen få plugger for å holde det nede og eventuelt barduner når det blåser er det som skal til for å holde det nede. I følge pressemeldingen pumpes det hele opp på noen sekunder slik at hele oppsettingen bare tar noen minutter.

Denne måneden kommer de første oppblåsbare forteltene med navnet Kampa Rally Air på markedet. De leveres i to lengder for bobiler og campingvogner med bredder på hhv 260 cm og 390 cm. Dybden er 250 cm på begge modellene.

Modellene som kommer i februar egner seg for bobiler og campingvogner med en markisehøyde på mellom 235 og 250 cm. Det blir for lite for mange bobiler, men Tormod Holand lover at det i juni kommer modeller for bobiler med en markisehøyde på 260 til 290 cm.

Produsenten hevder at luftslangene er svært solide og forteller at de er sydd inn i et beskyttende hylster. Dersom det likevel skulle gå hull på et av luftkamrene, kan dette isoleres med luftkraner slik at teltet fortsatt kan benyttes inntil det er reparert.

Del dette med andre:

  1 kommentarer til “Oppblåsbart fortelt for bobiler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *