Opp og ned på taket

Teleskopstigen er festet med magnet. Foto: Knut Randem.

Hvordan få en kajakk opp og ned på taket når du bare er en person? Thule benyttet pressevisningen under Caravan salon til å la den tyske snowboardstjerna Aline Bock fortelle om hvor enkelt hun håndterer kajakken og annet utstyr opp og ned på taket.

Aline Bock reiser nå rundt og lever et aktivt liv i en bybobil, som hun reiser med på helårsbasis. Hennes Sunlight Cliff 640 (lansert i sommer for 2018) har alt av utstyr fra Thule. Et assortert utvalg av fester på taket til både kano, surfebrett og oppbevaring pluss et fortelt som hun bruker når hun ligger stille litt mer enn en dag eller to. Det var visst ikke så ofte.

Nede på bakken kan kanoen løftes ut av holderen. Foto: Knut Randem.

Hun fortalte at hun ofte får rare blikk når hun som en ”spinkel” jente alene håndterer kajakken opp og ned av taket. ”Greier den vevre jenta dette”, virker det som om mange tenker.

Mens Aline Bock fortalte om sin bruk av bilen i forteltet, viste en representant for Thule hvor enkelt dette fungerer. En teleskopstige med magnetfester settes opp mot bilsiden. Han fortalte at de hadde valgt magnet framfor vakuum som feste fordi de regner det som sikrere. Det kan lett slippe luft inn i et vakuum, sa han. Men vi vil tro at det er lurt å sette magneten på en ren flate for å unngå riper i lakken.

Tilbake til demonstrasjonen. Kajakken lå på taket og Thules unge medarbeider klatret opp i stigen og løsnet stativet på en enkel måte. Deretter trakk han kajakken ned på siden av bilen mens den fortsatt satt fast i stativet. Så kunne det løsnes og løftes ned den siste biten. En kajakk veier tross alt ikke så mye når du har godt tak i den.
Opp igjen er prosessen selvfølgelig omvendt.

Den tyske snowboardstjerna Aline Bock kjører rundt i denne bobilen hele året. Ofte er hun alene på tur. Foto: Knut Randem.

Se også: Nye Sunlight Cliff
Se også: Aline Bocks egen videopresentasjon av livet i en bobil (ekstern lenke)

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Opp og ned på taket

  1. Det bør bemerkes at dette gjelder en kajakk og ikke kano. Pga. ulik form mht. bredde og dybde, vil ikke en kano automatisk passe i et kajakkstativ, og heller ikke håndteres likt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *