Ønsker bobiler velkommen om natta

Utenfor mange butikker og kjøpesentre er det store parkeringsområder som står tomme og ubrukte om natta. Enkelte ønsker bobilene velkommen om natta.

Middelfart kommune ligger vakkert til ved Lillebælt. Foto: Jesper Larsen, Middelfart Kommune.

Når Kvickly i Middelfart stenger for kvelden ønskes bobiler velkommen til å benytte parkeringsplassen gratis fram til butikken åpner neste morgen. I åpningstiden er det maksimal parkeringstid på 2 timer for kunder.

Ikke langt unna er det en offisiell bobilplass med 50 plasser. Disse er det rift om. Nå kan du som ankommer sent overnatte på Kvickly for så å være først i køen på bobilplassen eller i marinaen neste morgen.

Kvickly Middelfart stenger om kvelden kl 20 og da er det altså fritt fram. Men butikken åpner allerede kl 06.30 så du bør nok ut før kl 08.30 om du ikke skal trekke gjestfriheten for langt.

Det er det danske tidsskriftet Dagligvarehandelen som i sommer omtalte tilbudet til bobilistene. Til bladet sier direktør Ole Ebdrup Andreasen i Brugsforeningen Middelfart & Omegn at de de senere år har sett et sterkt stigende antall turister i bobil.

– Det er godt for handelen i byen når vi kan tiltrekke bobiler, sier Andreasen. Han drømmer selv om bobil, men nøyer seg foreløpig med å ta i mot de mobile turistene som setter kursen mot Middelfart.

– Bobilistene handler omtrent for en tusenlapp om dagen, som er mer enn båtfolket som har større forråd ombord, sier Andreassen til bladet og legger til at slike kunder vil de gjerne ha flere av. Han ønsker derfor også en utvidelse av den offisielle bobilplassen i Middelfart.

Bobilistene har satt pris på tilbudet. Mange har behov for en sen stopp for å sove og kjøre videre neste morgen – enten det er videre på reisen eller til en bobilplass eller campingplass i området.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  8 comments for “Ønsker bobiler velkommen om natta

 1. «Look to Denmark!» Å bli møtt med gjestfrihet er ikke alltid en selvfølge som bobilist.
  Dette ønsker jeg flere kunne lære av.

 2. Midelfart Bobilparkering
  Fin plass med ett fantastisk vertskap
  Vi har vært der vært år siste årene og handlet på Kvily og andre plasser i byen
  Gågaten er blitt veldig fin
  Vi kommer tilbake til sommeren 👍🤩

 3. Vi besøger Norge 2-3gange om året og selv om vi elsker Norge føler vi os ikke altid velkomne. En lignende ordning ville være dejligt. På vores vej mod både nord og syd holder vi gerne ind i Flekkefjord som har en dejlig bobilplads og gode indkøbsmuligheder, men det er dyrt bare for at sove.

 4. Det är väldigt bra att Kvickly öppnar för ställlpatser på natten.
  Önskar att vi i Sverige också kan få detsamma, nu är det väl bara Engelssons i Skåne som har gratis ställplatser..?

  Mange takk, Rolf

 5. Dette er jo supert! 👍🏽👍🏽Her i Norge får ein sur fjes om ein parkerer på parkeringsplassar. Dei vil ha folk på betalte campingplassar. Men om eg står for berre ei natt og ikkj treng verken straum eller andre fasiliteter, gidd ikkj eg betale dyrt.

 6. For ikke så veldig lenge siden skulle vi ha bobilferie i Skåne, kom sent av gårde og siden butikkene var stengt skulle det vel ikke rare rakettvitenskapen til for å finne ut at det å ligge over på parkeringsplassen til Nordby med påfølgende bunkring der når butikkene åpner.
  Parkerte ytterst bakerst nedover til venstre for å sove, godt etter leggetiden, de voksnes også, banker det bestemt på døra til vårt mørkelagte hjem. Tyttebærpolti var det og ville ha oss dit pepperen gror, ingen skulle ligge der om natta!
  Argument som om at vi skulle gjøre kjøpesenteret i stand til å lønne dem falt for døve ører..
  Ut på veien igjen, og resten av natten ved gravhaugene ved avkjøring til Strømstad.
  Antagelig unødvendig å si at vi ikke har kjøpt en spiker på Nordby siden.

 7. Slik parkering/overnatting på natt-tomme parkeringsplasser, er noe jeg selv har praktisert i mange år 😉 Og har jeg bare forlatt plassen tidlig nok på morran, har det vært totalt ukomplisert 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *