Økonomi påvirker nordmenns reiseplaner

Over fire av ti nordmenn sier at endringer i økonomien påvirker årets reiseplaner. Mange går nå for et lavere reisebudsjett. Gjør du?

Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, men mange velger billigere reise i år. Foto: Dan Gold/Unsplash.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Respons analyse på vegne av Fremtind, viser at mange nordmenn allerede har startet planleggingen av årets sommerferie. 44 prosent, tilsvarende 1,8 millioner nordmenn, oppgir at de planlegger å reise utenlands i sommerferien, mens nær én million nordmenn dropper utenlandsreisen i år.

– Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, og vi opplever en økning av henvendelser. Men vi ser også at flere velger å bli hjemme av hensyn til økonomi, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind i en pressemelding.

Velger billigere reise
Totalt er det 44 prosent som oppgir at endringene i økonomien påvirker ferieplanene. Halvparten av de som oppgir dette velger et lavere budsjett på feriereisen. To prosent sier at de dropper reiseforsikring.

– Selv om det kan være fristende å spare penger på reiseutgiftene, bør du aldri reise uten reiseforsikring. Blir du syk eller skadet, kan det få store økonomiske konsekvenser. Selv et ankelbrudd kan fort koste deg 100 000 kroner. Og snittet for et vanlig legebesøk er nå oppe i 5000 kroner, advarer skadeforebyggeren.

Slik påvirkes ferieplanene blant de som oppgir at økonomien påvirker reiseplanene:
Velger lavere budsjett på reisen, 51 %
Velger billigere reisemål, 44 %
Velger kortere ferietur, 30 %
Velger billigere overnatting, 25 %
Dropper å reise utenlands, 23 %
Dropper en eller flere aktiviteter på reisen, 19 %
Dropper reiseforsikring, 2 %
Annet, 6 %
Vet ikke, 5 %

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *