Øker bobilsalget når markedet går ned

Gratis bobilparkering foran Abobil.nos nybygg. Foto: Abobil.no.

Gratis bobilparkering foran Abobil.nos nybygg. Foto: Abobil.no.

– Vi er kjerringa mot strømmen, sier Tor Alvern i Abobil.no til Bobilverden. Han ser ingen dramatikken i den generelle nedgangen i markedet og gleder seg over sprengte salgsbudsjetter i 2014. Nå har han også åpnet gratis bobilparkering utenfor nybygget.

Abobil.no flyttet i vinter inn i nye store lokaler på Bryne i Rogaland. Alvern tror det er årsaken til at de øker bobilsalget med 50 prosent i første halvår i 2014 målt mot året før.
– Det er langt over det vi har budsjettert med. Her har vi en tomt på åtte mål og en stor utstillingshall med plass til 40 bobiler. Her er det både tørt og varmt og god plass mellom bilene, sier Alvern.
I første halvår solgte de 53  nye bobiler mot 35 i samme periode året før. Abobil.no selger Eura, Karmann, Laika og Benimar. Benimar er deres hovedmerke og budsjettet for dette merket er 25 – 30 nye Benimar per år.
– Vi snuser nå på 100 bobiler på årsbasis, men forholder oss til budsjettet. Høsten kan bli tyngre.

Alvern forteller at de har økt nybilsalget både over og under 3500 kg, men han ser at Ola og Kari vil ha mindre bobiler. Han er derfor glad for at Eura har greid å redusere vekten i gulvet med 50 kg. Han regner også Benimar som spesielt flinke i segmentet under 3500 kg.
En tredjedel av bobilene Abobil.no har solgt så langt i år har vært i klassen over 3500 kg. Laika har mye av skylden for det. Dette er ofte store bobiler. Blant nimeterne har Alvern et budsjett på tre bobiler på årsbasis. Bobilene over 3500 kg domineres med andre ord av kortere bobiler.

Alvern var litt spent på om kundene ville finne fram til dem i industriområdet de flyttet inn i. De gamle lokalene lå nemlig sentralt ved hovedvei.
Kundene fant fram de. Åpningshelgen var det 500 personer innom og to personer hadde sin fulle hyre med å dele ut over 1000 pølser til de besøkende. Og slik har det fortsatt.

– Det er ikke bare bobiler som har økt i år. I fjor solgte vi rekvisita for 150.000 kroner. I år passerer vi millionen med salg av smårekvisita. Større elementer som ryggekameraer og markiser er ikke med i dette tallet fordi det monteres av fabrikkene, forteller Alvern.

Gratis bobilparkering
Abobil.nos bygg dekker to mål av den åtte mål store tomta. Alvern har derfor lagt ut det meste av plassen utenfor bygget til en stor bobilparkering hvor 60 bobiler kan få strøm uten å dele uttak med andre. Hvor mange det er plass til totalt vet han ikke.

– Plassen er asfaltert og har grei helning og på de fleste plassene trenger du ikke kjøre opp på klosser. Det er gode solforhold her, men vi ligger jo i et industriområde da. Likevel har vi både matbutikk og Plantasjen like ved. Det er tre kilometer til et kjøpesenter, sier Alvern, som også stiller tømmestasjon til rådighet.

Både plasser, strøm og tømming er gratis å bruke for alle bobilister. Området er åpent og tilgjengelig hele døgnet. Plassen er også opplyst.

– I går hadde vi besøk helt fra Spania. De fikk trøbbel med kjøleskapet sitt og var veldig glade for at vi kunne hjelpe dem.

Alvern forteller at de planlegger å arrangere fagtreff og kurs på bobilparkeringen.

Abobil.nos bobilparkering er ført opp i Bobilplassen.

Les også: Redusert bobilsalg i 2014.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *