Øker antallet gassautomater i høyt tempo

– Hittil i år har det gått mer enn 150 tonn med propan gjennom AGAs automater, sier Morten Roness i AGA. Foto: AGA

I 2016 hadde AGA 12 propanautomater i Norge. Siden da har Stryn-bedriften Vendanor produsert automater så raskt de har kunnet for AGA. I år runder antallet automater en milepæl.

Etter at den første automaten ble plassert på Kiwi Grålum ved Sarpsborg i 2016 har det bare gått én vei. Nå, et og et halvt år senere, er tallet oppe i 82. Planen er å ha 100 propanautomater i løpet av 2018. AGA har merket at handlemønsteret på propanflasker er i ferd med å endre seg.

Nordmenn bruker mye propan – enten det er til bobilen, campingvogna, båten, grillen eller hytta. Hittil i år har det gått mer enn 150 tonn med propan gjennom AGAs automater. Morten Roness, Head of consumer sales i AGA, er storfornøyd: – Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen. Tilbakemeldingene fra både kunder og utsalgssteder er at man sparer tid, og at de er enkle å bruke. Dessuten er man ikke avhengig av å forholde seg til åpningstider, sier han.

I løpet av året skal AGA nå målet med 100 slike automater i Norge. Foto: AGA.

Det er en automat utenfor Bergen som visstnok har størst sirkulasjon av propanflasker.
– Denne automaten har alene omsatt mer enn 12 tonn med propan første halvår, forteller Roness som sier at suksessen er begrunnet med at automatene er lette å bruke og forstå.
– Utformingen er intuitiv og tilbakemeldingene fra kundene er svært gode. Spesielt eiere av campingvogner og bobiler setter pris på at flaskene har AGA-forsegling. Det betyr at flaskene er reviderte og trygge å bruke, sier Roness.

Utover målet på 100 automater i løpet av 2018 ønsker ikke AGA å si noe nærmere om sine mål for de neste årene. AGA antar selv at de har om lag halve markedet for omsetning av propanflasker til fritidsbruk.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Se også: Finn gassutsalg og automater (Bobilplassen)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *