Både automatisk og manuell tømmestasjon åpnet på E10

Et nytt og etterlengtet toalettbygg for reisende på tur til Lofoten og Vesterålen ble åpnet fredag. I krysset ved E10 i Gullesfjordbotn finner du nå to toaletter, i tillegg til automatisk og manuell tømmestasjon for bobiler.

Byggeleder Jim Roger Andersen ønsker velkommen til det nye sanitærbygget ved E10 i Gullesfjordbotn. Foto: Solveig Elis Hansen, Statens vegvesen.

Statens vegvesen har fått bevilget ekstra koronamillioner til drift og vedlikehold. Disse er blant annet brukt til det nye sanitærbygget ved trafikknutepunktet på E10.

Kjell Ørka fra Rakkestad kom fra ferie i Lofoten, og var den første som brukte bobiltømmestasjonen i Gullesfjordbotn. Han var svært fornøyd med automaten. Foto: Solveig Elis Hansen, Statens vegvesen.

Renslig tømming
Det nye bygget har fått en automat av typen CamperClean. Kassetten fra bobilen settes inn i automaten og du får den ut igjen ferdig skylt og med sanitærvæske tilsatt. Det er gratis å bruke automaten i Gullesfjordbotn.

Det finnes i dag rundt ti automater av denne typen langs veiene i Nord-Norge. Statens vegvesen har allerede tilbud om automatisk bobiltømming på to rasteplasser i Lofoten, ved Sildpollnes i Vågan kommune og Torvdalshalsen i Vestvågøy kommune.

– Grunnen til at vi etablerer automatisk bobiltømming er at vi har erfaring med at det er stor og økt pågang fra bobiler for denne type tjenester. I tillegg ønsker vi å unngå tilgrising og forstoppelse i de ordinære toalettene, sier senioringeniør i Statens vegvesen Solveig Elis Hansen i en pressemelding.

Det er også en manuell tømmestasjon på andre siden av modulbygget, dersom kassetten fra bobilen eller campingvogna ikke passer i automaten.

Det nye bygget er godt tilrettelagt med eget handicaptoalett.

Byggeleder Jim Roger Andersen viser fram den manuelle tømmestasjonen. Foto: Solveig Elis Hansen, Statens vegvesen.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Tømmestasjoner i Troms

Del dette med andre:

  3 comments for “Både automatisk og manuell tømmestasjon åpnet på E10

  1. Dette er veldig fint. Jeg reagerer imidlertid på at «ekstra koronamillioner til drift og vedlikehold» brukes til investering i nye anlegg. Det er dessverre alt for mange toalettanlegg langs veiene som vi veifarende opplever manglende vedlikehold på. Langt flere burde også være mer tilgjengelig, om ikke på helårsbasis så i alle fall sen høst og tidlig vår. Nye anlegg er bra men vedlikehold på eksisterende må bli bedre. Har redaksjonen kontakt med SVV på dette området?

    • Vi har sporadisk kontakt med SVV angående vedlikehold og spesielt om vinteråpne plasser. Hvilke penger som benyttes har vi ikke brydd oss så mye om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *