Nytt utsiktspunkt på veien til Havøysund

Storberget utsiktspunkt med integrerte sittebenker i tre. Arkitekt: Pushak AS. Foto: Pushak AS.

Storberget er en ny rasteplass i rekken av stoppesteder langs den karakteristiske vegen til Havøysund. Rasteplassen byr på flott utsikt mot fjordpartiet Revsbotn og representerer også turistvegens startpunkt.

Nasjonal turistveg Havøysund med sine karakteristiske fjellformasjoner. Foto: Roger Ellingsen/ Statens vegvesen.

Idag inviterer Statens vegvesen til åpning av utsiktspunktet Storberget langs Nasjonal turistveg Havøysund. Ordfører i Kvalsund kommune, Terje Wikstrøm, står for den offisielle åpningen. Dersom du er i området, skjer åpningen kl 14 i dag 7. oktober. Du er invitert på kaffe, kringle og kulturelle innslag.

Ved den nye rasteplassen på Storberget får reisende det første møtet med fjorden, havet og den spesielle naturen som preger den 66 km lange strekningen. Rasteplassen er etablert på en slette ovenfor Russelva i et område som egner seg ypperlig for kortere og lengre fotturer.

Nasjonal turistveg Havøysund er fascinerende og variert. Landskapet er rått og dramatisk og deler av vegen går gjennom øde klippelandskap med Nordishavet på den ene siden og forrevne steinformasjoner på den andre. Kjøreturen er et supplement til Nordkapp, med endepunktet Havøysund og øyene utenfor som et overraskende møte med et livskraftig samfunn på Finnmarkskysten.

Fra Storberget kan besøkende nyte den flotte utsikten mot Russelva og fjorden. Foto: Anne Olsen-Ryum.

Arkitekt er Pushak AS og arbeidet er utført av Mesta AS.

(fra pressemelding)

Les også: Med bobil til Nordkapp-alternativet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *