Nytt utsiktspunkt over Lysefjorden

Nasjonal turisveg Ryfylke er en reise i kontraster. Nakent høyfjell, frodige lier, stupbratte fjellsider og dype fjorder. Lysefjorden er et yndet motiv for fotografene, men det har skapt trafikkfarlige situasjoner. Nå etableres et tryggere utsiktspunkt.

Nå skal det bli tryggere å fotografere Lysefjorden. Foto: Fredrik Fløgstad/ Statens vegvesen.

– Ved Høllesli får mange sitt første møte med utsikten inn Lysefjorden. Det er ikke rart at folk vil ta bilder, men når de stopper i 80-sonen skaper det farlige situasjoner, sier Fredrik Fløgstad, strekningsansvarlig for denne turistvegen.

Her er det storslått utsikt innover den mektige Lysefjorden. Når det nå legges bedre til rette for å stanse, vil flere kunne stoppe og nyte dette skuet.

Nasjonal turistveg Ryfylke er en reise gjennom kontraster. Foto: Fredrik Fløgstad/ Statens vegvesen.

Statens vegvesen har i samarbeid med Forsand kommune gått i gang med å etablere en utsiktsplass på stedet. Den skal gjøre det tryggere å stoppe.

Fløgstad forteller at byggekostnadene deles mellom Turistvegseksjonen og Forsand kommune, mens Turistvegseksjonen tar seg av planleggingen.

En lokal entreprenør er allerede i gang med arbeidet og utsiktspunktet skal åpne våren 2020.

Tekst: Redaksjonen

Les også: I Ryfylke med bobil over hei og langs fjord
Les også: Ny rasteplass på Nasjonal turistveg Ryfylke

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Rasteplass på turistvei blir fornyet og får tømmestasjon

Det lages mange flotte rasteplasser langs Nasjonale turistveger, men sjelden blir de utstyrt med tømmestasjoner. I dette tilfellet samarbeider Statens Read more

Rondane – omfattende oppgradering av rasteplass

Rasteplassen ved Strømbu er hovedinnfallsport til Rondane fra øst og ligger mellom fylkesvegen og Atnaelva. Nå blir plassen flomsikret og Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *