Nytt rekordår for svenske campingplasser

Svenske campingplasser hadde et rekordår i 2022 og det ventes fortsatt vekst i 2023. Campinplassene opplevde sterk internasjonal interesse, ikke minst fra Norge.

Svenske campingplasser satte rekord i fjor. Her fra Daftø. Foto: Adam Merking/SCR.

Statistikk fra Statistiska centralbyrån / Tillväxtverket viser at flere gjester enn noen gang bodde på Sveriges campingplasser i 2022. Totalt utgjorde antall gjestedøgn 17,1 millioner, en økning på 11 prosent.

I 2022 ble campingovernattingen også den største turistovernattingen for Sveriges internasjonale sommerturister. Bransjens inntekter fra overnatting beløp seg til 2,6 milliarder SEK, en økning på 19 prosent. Det skriver SCR – Svensk Camping i en pressemelding.

I 2022 gikk mange reiselivsnæringer tilbake til en normal tilstand etter pandemien. For Sveriges campingplasser betydde det et nytt rekordår og en sterk internasjonal oppgang, ikke minst fra det norske markedet.

– Det er et veldig sterkt 2022 som bransjen nå summerer opp, med ny rekord, tosifret vekst og økende interesse for Sverige som campingdestinasjon. Vi ser at bransjens investeringer gir resultater og oppfyller forventningene til både svenske og internasjonale gjester, sier Peter Jansson fungerende administrerende direktør i SCR.

Camping førstevalget for internasjonale sommerturister
I feriemånedene juni til august økte antall overnattinger til 12,2 millioner, en økning på 13 prosent sammenlignet med året før. I løpet av juni til august var 43 prosent av alle internasjonale turistovernattinger i Sverige på en campingplass. Camping overgikk dermed hotellovernatting blant Sveriges internasjonale sommerturister.

– At de internasjonale turistene har funnet veien til oss i denne grad er ekstremt gledelig. Samtidig ser vi at de svenske gjestedøgnene faller noe tilbake etter pandemiårene, men de er fortsatt på et betydelig høyere nivå enn før pandemien, sier Peter Jansson.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Godt år for campingplassene i Norge

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *