Nytt rekordår for bobiler?

Konrad Sel kan ønske velkommen til en rekordstor messe i et år som kan gi rekordsalg av bobiler. Foto: Caravanmessen.

Konrad Sel kan ønske velkommen til en rekordstor messe i et år som kan gi rekordsalg av bobiler. Foto: Caravanmessen.

Det går mot rekordsalg for bobiler i 2015, mener Norges Caravanbransjeforbund. Fra flere hold meldes om økt salg etter sommerferien. Det forsterker trenden Bobilverden registrerte i første halvår. Ønsket om mer mobilitet i ferien er hovedgrunnen til oppsvinget, mener bransjen.

Salgstallene i caravanbransjen peker oppover mot rekordsalg. Bobilsalget har aldri vært bedre. Det er stor sannsynlighet for at rekorden fra 2013 blir slettet, heter det i en pressemelding fra Norges Caravanbransjeforbund og Caravanmessen, som åpner torsdag. I tillegg tyder alt på at trenden med færre solgte campingvogner er snudd.

Bransjen er svært optimistisk og venter økt salg både under Caravanmessen og utover høsten.
– Per august ligger vi 10 prosent foran fjoråret på nyregistrerte bobiler og 8 prosent foran på nyregistrerte campingvogner. Fortsetter trenden, vil vi passere rekordåret 2013, sier generalsekretær Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund.

Forhandlere kjøper brukte bobiler på finn.no
Bruktsalget har også nådd nye høyder:
– Det er mange år siden det har blitt solgt så mange brukte bobiler i Norge som i år. Forhandlere rapporterer at brukte vogner og bobiler så vidt er innom butikken før de igjen går ut til en kunde. Flere forhandlere forteller at de har kjøpt inn brukte vogner og bobiler på finn.no for overhodet å ha et tilfredsstillende utvalg i butikken, forteller Holm.

Samme standard som på dyre båter
– Kombinasjonen norske ferievaner og vær er den viktigste forklaringen på det gode salget. Ustabile sommermåneder fører til at mange ønsker større mobilitet i ferien. Dessuten har flere fått øynene opp for at bobilen og campingvognen kan brukes hele året.
Ferieformen har blitt trendy.
– Vi ser også at caravanlivet har fått betydelig mer aksept i befolkningen. Og det er jo ikke så merkelig når vi ser vognene og bobilene som er utstilt på årets messe. Standarden på de mer eksklusive bobilene holder samme nivå som en 40-fots cabincruiser, sier Geir Holm

Størst i Norge
Konrad Sel som har vært sjef for Caravanmessen siden 2001 beskriver årets messe med ett ord:
– Enorm!
Caravanmessen med sine 35.000 kvadratmeter er nemlig Norges største årlige innendørsmesse.

Les også: – Lad opp til Caravanmessen
Les også: Bobilsalget øker igjen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *