Nytt lettvekts varmeapparat fra Truma

Truma VarioHeat kan monteres nesten hvilken vei du vil. Foto: Knut Randem.

Ved årsskiftet ble det kjent at Truma lanserer et lettvekts varmeapparat, VarioHeat, beregnet på selvbyggere, som supplement i store bobiler eller som eneste varmeapparat i mindre bobiler. Bobilverden så ytterligere et bruksområde og stilte spørsmålet ingen andre hadde tenkt på.

Bobilverden møtte Jutta Bringazi fra Truma på CMT-messa tidligere denne uka. CMT er antakelig verdens største reiselivsmesse, men den har også et betydelig innslag av bobiler, campingvogner og utstyr til disse.

Her viste Truma for første gang VarioHeat for offentligheten. Bringazi forteller at de på Caravan salon i høst viste den fram på bakrommet til bobilprodusentene. Der ville de se hvilken interesse det var for nyvinningen. Det har resultert i at VarioHeat allerede bygges inn i enkelte nye bobiler.

VarioHeat skal erstatte de velbrukte Trumatic E2400 og E4000. Dermed oppsto det to varianter på hhv 2800 og 3700 watt – eco og comfort.
Varmeenheten er ikke stor og veier bare 5,1 kg. Det er lettere enn Truma S. VarioHeat eco skal i følge Truma ha 15 prosent mer varmeeffekt og dobbel så stor luftstrøm som E2400. Det forklarer prosjektleder Thomas Hartmann i Truma.

Enheten styres av panelet Truma CP plus VarioHeat. Der kan luftstrømmen reguleres og temperaturen styres med både ”boost” og nattsenking. Monteringen er også fleksibel. Den kan monteres nesten hvilken vei du vil – unntatt opp ned. Det gir bilprodusentene større frihet. I nær framtid skal det også bli mulig å montere VarioHeat under gulvet. VarioHeat driftes foreløpig kun på gass.

Vario Heat går foreløpig kun på gass. Foto: Knut Randem.

Spørsmålet
VarioHeat er beregnet på selvbyggere og bobilprodusenter, men Bobilverdens utsendt ser likevel for seg at denne må kunne benyttes til å varme opp forteltet. Den er jo så kompakt?
– Det er det ingen som har spurt om tidligere, svarer Jutta Bringazi og tilkaller ytterligere teknisk kompetanse.
Etter noe rådslagning kommer de fram til at sertifiseringen av produktet gjelder for innendørs bruk. Da kan den ikke brukes utendørs uten ny sertifisering, men det høres ut som om de finner idéen interessant. Vi våger oss derfor frampå med ytterligere et forslag. Dersom VarioHeat er montert i dobbeltgulvet, må det vel være mulig å legge luftslanger med eget uttak gjennom veggen og ut i forteltet?

Ingen løfter ble gitt, men forslagene kommer til å bli diskutert på kammerset etter messa. Lovte de.

Del dette med andre:

  5 comments for “Nytt lettvekts varmeapparat fra Truma

  1. Leter på nett for å finne best pris og hvem som selger, men finner ingen ting. Noen som kan hjelpe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *