Nytt forsøk med Swift bobiler i Norge

Det britiske bobilmerket Swift gjør et nytt forsøk på å komme inn på det norske markedet. De skal skille seg ut med å selge bobiler slik Tesla selger el-biler.

Toscane 794EB sett forfra. Foto: Swift.

Det er tre år siden Swift skulle komme til Norge for første gang siden 90-tallet. Det har knapt blitt registrert bobiler av dette merket i løpet av de tre årene som har gått. Nå har nye aktører overtatt merket. Hvorfor satsningen for tre år siden ikke ble noe av vil ingen snakke høyt om.

I Sverige har derimot Swift Norden (Brittiska Fritidsfordon Norden AB) fått bedre sving på salget.

Salgssjef Tor Erik Wang vil selge bobil på nett. Foto: Privat.

Det er Northern Miles Bobil & Fritid (NM) som har overtatt import og salg av Swift i Norge. De samarbeider tett med Swift Norden. Kommende uke åpner de sin første utstilling i Råde, bygda som har fått tilnavnet ”bobilbygda” på grunn av sine mange forhandlere.

Salgssjef Tor Erik Wang forteller at de skal selge bobiler på samme måte som Tesla selger sine biler. Bilene vil bli utstilt på ulike steder, men bestillingen kan gjøres på nett med valg av utstyr og valg av utleveringssted. NM er også etablert i Minnesund og Tromsø, men leter etter lokaler i Bergen.
– Vi tror denne salgsmetoden skal kunne gå bra også for bobiler, sier Wang.

For NM er utleie av bobiler en viktig del av virksomheten og lokalene må være effektive i forhold til denne virksomheten, forteller Wang. I år har NM hatt 3000 utleieforhold.

Swift 599FB bybobil med oppfellbar seng bak. Foto: Swift.

Seks modeller i utvalget
Wang forteller at de går for det samme modellutvalget i Norge som det har vært suksess med i Sverige. Det er en bybobil og fem halvintegrerte modeller i Toscane-serien.

Bobilene er bygget på Fiat og AL-KO i glassfiber og helt uten tre, forteller Wang. 700-serien er i øvre vektklasse med henholdsvis 3850 og 4250 kg. Tre modeller (774EB, 794ØB og 794EB) vil ha ulike løsninger bak. Ellers er de like. 700-serien vil også ha Alde oppvarming.

– 600-serien holder seg under 3500 kg og leveres med Truma oppvarming pluss elektrisk gulvvarme. Modellen heter 694EB eller 694QB etter sengeløsningene.

Swift lanserer foruten bybobil to serier med bobiler i Norge. Dette er fra 600-serien (694EB). Foto: Swift.

De utvalgte modellene har ”nordisk pakke” som inkluderer oppvarmet og isolert spillvannstank. Wang viser ellers til et høyt utstyrsnivå.

– Det er 10 års fuktgaranti og 6 års fabrikkgaranti på Swift bobiler, avslutter Wang.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Nytt forsøk med Swift bobiler i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *