Nytt avløpssystem rykker inn i flere bobiler

Bürstner var først ute, nå kommer Frankia som nummer to og en markedsleder lanserer det nye avløpssystemet for bobiler om kort tid.

Kjemikaliemodulene som sørger for at gråvannet kan spyle toalettet før det tilsettes siste dose i toalettanken. Foto: Knut Randem.

Det er halvannet år siden Thetford lanserte sitt nye avløpssystem for bobiler. Det benytter gråvannet til å spyle ned i toalettet. I stedet for den sedvanlige kjemiskvetten i toalettet så er det her tre ulike kjemikalietyper som automatisk tilsettes vannet i de ulike stadiene. Alt går til en større avløpstank og tømmes i rist med en uttrekkbar slange. Systemet er tidligere bekskrevet her.

Trekk ut slangen, sett over rist og tøm. Foto: Knut Randem.

Ved lanseringen hadde Thetford Bürstner med seg på laget. Nå er det Frankia Titan Next som får æren av å være nummer to med dette systemet.

Thetfords markedsavdeling opplyser til Bobilverden.no at Adria planlegger å lansere systemet senere i år. De forteller også at flere andre planlegger å innføre systemet i noen av sine modeller i 2022-23, men vil ikke gå nærmer inn på hvilke disse er da ikke alle avtalene er endelige.

Frankia Titan Next ble bobil nummer to med Indus toalettsystem. Foto: Knut Randem.

Bobil for uavhengighet
Frankia Titan Next framheves av produsenten som en bobil for bobilopplevelser basert på uavhengighet. En batteripakke på 2×110 Ah lithium batterier og tre solcellepaneler hver på 110 watt skal skal sammen med Indus toalettsystem fra Thetford sørge for full uavhengighet.

En inverter på 1700 watt og en ladebooster på 90 A skal understreke uavhengigheten av strøm.

Salongen i Titan. Foto: Knut Randem.

Foto: Knut Randem.

Denne modellen er bygget på Fiat og er en 5,5-tonner på så vidt under 8 meter. Du må  betale rundt 2 millioner for den (eksakt pris i Norge er ikke kjent, men tysk pris er satt til 152 500 euro).

Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Nytt toalettsystem spyler med gråvann
Les også: Do-nyheter fra Thetford

Del dette med andre:

  2 comments for “Nytt avløpssystem rykker inn i flere bobiler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *