Nyhet for to kommer til Norge

Nye Grand Alpa ble vist med tre dører til garasjen. Foto: Knut Randem.

Det er en betydelig brukergruppe i bobilmarkedet som består av de to godt voksne som reiser alene. Flere bobilprodusenter lager slike bobiler og Dethleffs har hatt sine Alpa og Grand Alpa i flere år. Men de har ikke blitt markedsført i Norge.

På Caravan Salon i Düsseldorf denne uka lanserte Dethleffs sin nyhet for denne brukergruppen. Det var en helt ny helintegrert Grand Alpa. De tidligere modellene i Alpa-serien er alkovemodeller. Bobilverden.no har tidligere beskrevet dem her.

Morten Sonnich i EHG Nord Aps forteller Bobilverden.no at den nye helintegrerte Grand Alpa kommer til Caravanmessen på Lillestrøm om et par uker. Det er første gang en Alpa-modell vises her.

– Forhandlerne har tidligere vært skeptiske til om det har vært et marked i Norge for slike modeller, men nå tror vi tiden er inne, forteller han.

Den romslige rundsitteren. Bak den venstre siden kan du heve en stor TV. Helt til venstre et glasskap og en lav benk. Foto: Knut Randem.

Romslig rundsitter bak
Den helintegrerte Grand Alpa har som sine forgjengere en stor rundsitter bakerst i bobilen. Her er det også en mer ”salongaktig” innredning enn du vanligvis finner i en bobil. Kjøkkenet ved inngangen har også en stor arbeidsplass med god kontakt med rundsitteren. Foran kjøkkenet er badeavdelingen med dusj og toalett på hver sin side og dører som kan lukkes både forover og bakover. Helt forrest er det en senkeseng som bygger på det samme konseptet som i alkove-modellene – du sover i lengderetningen.

Kjøkkenet er skilt fra rundsitteren med en lav vegg. Foto: Knut Randem.

Modellene med alkove og den nye helintegrerte Grand Alpa er altså temmelig like og det er stort sett bare sengeløsningen som er forskjellig. Senkesenga i den nye modellen gir etter vår oppfatning bedre mulighet for å bevege seg mellom førerhuset og bakover i bobilen. Men det kan du jo se selv om du skal på Caravanmessen.

Grand Alpa I 7820-2 er 854 cm lang og 233 cm bred. Den har en oppgitt egenvekt 4115 kg og en tillatt totalvekt på 5000 kg. Den er bygget på en Fiat 2,3 l med AL-KO chassis.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bobilen for paret som reiser alene

Del dette med andre:

  2 comments for “Nyhet for to kommer til Norge

  1. Denne blir spennende! Har allerede tatt en titt på alkovemodellen, men det er flott at den også nå kommer i helintergrert. En helintergrert utgave er jeg ganske sikker på vil slå godt an med tanke på den “romfølelsen” man får i denne bilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *