Nye turistvegattraksjoner i Nordland

Statens vegvesen ved Turistvegseksjonen planlegger to nye attraksjoner i Nordland. Nytt servicebygg i Moskenes ferjekai i Lofoten og tilrettelegging av Torghatten og området rundt.

Planene for utviklingen av tilgjengeligheten rundt og til Torghatten har tidligere blitt omtalt i Bobilverden.no her.

Nytt servicebygg på Moskenes ferjekai påbegynnes trolig sommeren 2019. Arkitekt/illustrasjoner: Vardehaugen Arkitekter AS

Nå melder Statens vegvesen at de også planlegger et nytt servicebygg ved Moskenes fergekai i Lofoten. Bygget får en storslått utsikt over innseilingen og sørger for at hovedadkomsten til vestre Lofoten får et praktisk og estetisk løft, heter det i en pressemelding.

Bygget består hovedsakelig av et stort «svevende» tak som hviler på to betongkrybber. Taket strekker seg over uteområdet rundt bygget og er utformet som en lampeskjerm, hvilket vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten og bli godt synlig ved innseilingen også i mørketiden.

Det nye servicebygget i Moskenes blir godt synlig og for god utsikt. Arkitekt/illustrasjoner: Vardehaugen Arkitekter AS

Servicebygget får fire toaletter og et HC-toalett, et teknisk rom og venteværelse. Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland Fylkeskommune, Statens vegvesen, Turistvegseksjonen og vegavdelingen i Region nord.
Målsetningen er at byggingen skal starte til sommeren.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Torghatten får bedre tilgjengelighet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *