Nye sykkelstativ og påbygg til bobilen

Thule lanserte fem nyheter på Caravan salon. Minst to er interessante for bybobiler, men et «påbygg» kan være interessant for noen og enhver.

VeloTrack er det nye sykkelstativet for elsykler på bybobiler. Foto: Knut Randem.

Thules nye sykkelstativ VeloTrack er beregnet for to elsykler og skal fint tåle 60 kg. Det har fått lengre skinner og kan ta sykler med opptil 3 tommers dekk, som på en fatbike.

Stativet er festet på den høyre bakdøra og svinger opp sammen med døra. Dette stativet kan utvides med en tredje sykkel, men da er de neppe elsykler. Det blir raskt for tungt.

VeloTrack er beregnet på bybobiler bygd på Fiat Ducato og beslektede fabrikater. Baklys og skiltholder som festes på stativet er ekstrautstyr. Det synes enten stativet er nede med sykler på eller er felt opp.

VeloSwing er både hengerfeste og feste for sykkelstativ. Foto: Knut Randem.

Trenger du både hengerfeste og sykkelstativ, men en ting av gangen? Da kan nyheten VeloSwing være tingen.

Dette stativet har 150 kg lastekapasitet og sykkelstativet du velger som tilbehør avgjør hvor tunge sykler du kan ta med deg.

VeloSwing er altså stanga med hengerfestet (se bildet), som festes i AL-KO-chassiet. Sykkelstativet du velger festes på hengerfestet.

Når bakdørene skal åpnes svinges sykkelstativet til side. Foto: Knut Randem.

Påbygget
Det er kanskje litt drøyt å kalle et telt for et påbygg, men det fungerer i det minste som en utvidelse av plassen.

Har du en bobil som blir for liten ettersom tenåringen vokser? Du vet at de snart ikke lenger vil være med på tur og ønsker ikke å kjøpe en større bobil? Da kan kanskje dette teltet til hengerfestet være en løsning.

På hengerfestet kan du henge Thules nye telt. Det kan kanskje brukes som soverom til familiens yngre medlemmer? Foto: Knut Randem.

Thule har nok tenkt dette teltet til vanlige personbiler, men det kan fungere like greit på en bobil. Teltet er festet på hengerfestet og dekket med en overtrekk når du kjører. Ved stans plukker du fram stativet som danner beina til understellet og ruller teltet ut på dettte og voila så har du to soveplasser ekstra – med bakkeklaring. Teltet kan stå alene om du velger å kjøre fra det.

Teltet er først tilgjengelig i markedet neste sommer, opplyser Thule.

Teltet med madrass er rullet ut og kan om nødvendig kobles fra bilen. Foto: Knut Randem.

For mindre biler med eller uten campinginnredning lanserte Thule en avtagbar markise. To klipps åpnes og to personer kan bære det inn i garasjen til neste gang den skal benyttes.

For den samme gruppen av lave biler med campinginnredning – compact vans – lanserte Thule løse paneler til å feste på markisa for på litt kreative måter å arrangere skyggefulle steder.

For kompakte vans: En rekke paneler kan festes på markisa i ulike kombinasjoner og også festes sammen med glidelås. Foto: Thule.

Begge de to siste nyhetene er ikke spesielt aktuelle for Norge der bobiler må være minst 250 cm høye. Vi nevner dem likevel.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *