Nye salgslokaler, verksted og vaskehall for alle

I dette nybygget på 1000 kvm grunnflate skal Håvard Bondal selge 80 nye bobiler i år. Foto: Privat.

I fjor solgte han 62 nye bobiler og en del brukte personbiler. I år åpner han nye lokaler med vaskehall for alle, ansetter og satser på å selge 80 nye bobiler. Han er allerede godt i gang.

Håvard Bondal hadde åpning av nye lokaler forrige helg. Foto: Privat.

Bondal Bil & Fritid as er ikke helt som andre bobilforhandlere. Håvard Bondal har siden 2014 solgt Pilote bobiler samtidig som han selger brukte personbiler. Salget har foregått fra en nedlagt matbutikk og bobilene sto ute mens bruktbilene tok plassen innendørs. I 2017 omsatte han for 40 millioner kroner helt alene fra dette lokalet.

Forrige helg åpnet han et nybygg med en grunnflate på 1000 kvm tvers over fylkesveien i Svene, 16 km fra Kongsberg. Her har han plass til fire bobiler i utstilling inne. Det kunne stått flere biler inne, men han forteller at han synes det skal være litt plass rundt bobilene. Her er det også plass til en utstyrsbutikk, to verkstedløp og en vaskehall som alle kan benytte.

Vaskehallen er åpen fra 6 til 22 og Bondal forteller at du greit får vasket bobilen her for en hundrelapp – enten du er kunde eller ikke. Kjøper du et vaskekort får du til og med rabatt.

Vaskehallen er åpen for alle. Foto: Privat.

Ansetter forsiktig
– Tidligere har jeg tatt alt arbeid selv både på verksted og i salg. Fra 1. april har jeg ansatt en mann på verkstedet i forbindelse med åpningen av nybygget, forteller Bondal.
– Det betyr at jeg kan konsentrere meg om salget. Og så er jeg jo altmuligmann her.
– Blir det flere ansettelser?
– På salgsbiten skal jeg greie å holde unna, men vi må eventuelt utvide på verkstedsida. Jeg går med begge beina på bakken så vi må ha mer kjøtt på beina før vi utvider med flere ansatte, sier han nøkternt. Vi får se til høsten…

Likevel har han litt hjelp ved siden av. Samboeren er i full jobb annet steds, men hjelper til med klargjøring av bobiler og henting av bobiler på brygga. Det er også hun som tar seg av hjemmesiden. Annet kontorarbeid tar han selv.

Bondal forteller at over 300 personer tok turen innom åpningshelgen. Foto: Privat.

De fleste bobilene står fortsatt utstilt utenfor nybygget. Han har et lokale på 400 kvm i kjelleren hvor det nå står brukte personbiler, men til høsten bytter de plass slik at personbilene blir stående ute og bobilene inne. I bobilsesongen satser han ikke særlig på salg av personbilene, men tar opp igjen salget av dem når bobilsalget roer seg utover høsten.

Tre bobilmerker
Bondal selger først og fremst Pilote. Le Voyageur selger han også noen få av. Fra i høst har han også blitt forhandler av Malibu, som han nå skal bygge opp. Brukte bobiler tatt i innbytte selger han også.

Det er hovedsakelig Pilote han selger så langt. Le Voyageur har han bestilt tre av i år og håper å selge alle. Malibu, som er et nytt merke, har han foreløpig bare bestilt fire av i 2018-utgave, men fabrikken har visst noen på lur som han kan få om salget her kommer raskt i gang.

I 2018 håper han å selge 80 nye bobiler. På åpningsdagene hadde han håpet å selge tre, fire bobiler, men solgte like godt syv. Slik går det når mer enn 300 personer dukker opp i åpningshelgen.
Hittil i år har han levert ut 19 bobiler. Åtte til står klare utenfor og skal bare klargjøres før kundene kan hente dem. Vi blir ikke forundret om han selger de 80 nye bobilene i år.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *