Nye regler for brannsikkerhet kommer til våren

Nye og antatt enklere regler for brannsikkerhet og avstand på campingplasser er nå vedtatt. De nye bestemmelsene trer i kraft før den nye sesongen åpner.

Om tre måneder innføres nye regler for brannsikkerhet og avstand på campingplassene. Blant annet skal det være 4 meter mellom campingenhetene. Foto: Knut Randem (foto fra Runde).

Nye krav til avstand mellom campingenheter og parsellinndeling av campingplasser skal sikre et mer brukervennlig regelverk og tryggere campingplasser. Kravene vil gjelde fra 1. mars 2022.
Flere aktører har etterlyst tydeligere avstandsregler på norske campingplasser. Derfor vedtar regjeringen nå krav til fire meter avstand mellom campingenheter på campingplasser. Samtidig forskriftsfestes en definisjon av begrepet campingenhet.

− Regjeringen er opptatt av at reglene skal være enkle å etterleve for brukerne og lette gjennomføringen av tilsyn for brannvesenet. Det mener vi de nye reglene er, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

For å styrke brannsikkerheten på campingplassene, vedtar regjeringen samtidig krav til parsellinndeling og etablering av branngater. Inndeling av campingplasser i parseller med branngater imellom skal hindre brannspredning til større områder av campingplassen. Slik kan man unngå storbrann begrense materielle skader. Branngatene vil i tillegg være med på å sikre brannvesenet og andre nødetater tilgang.

De nye kravene vedtas nå og trer i kraft 1. mars 2022.

Du kan lese her hva vi tidligere har skrevet om de nye reglene. Direktoratet for byggkvalitet jobber med å utarbeide veiledning til endringene. Den blir tilgjengelig før kravene trer i kraft. Bobilverden.no vil komme tilbake til detaljene når veiledningen er ferdigstilt. Den vedtatte forskriftsteksten kan du se her (ekstern lenke).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Brannvern: Fire meter opp og fire meter til siden
Les også: Fortsatt usikkerhet om nye brannkrav på campingplasser

Del dette med andre:

  1 comment for “Nye regler for brannsikkerhet kommer til våren

  1. Det er vel og bra, det blir regler å forholde seg til på camping plassene ang. parkere. Som det var nevnt i eit innlegg her, bl.a. person biler som kiler seg inn for å sove, kva med deg. Ein brann kan starte uannsett. Også på parkering på rasteplasser der det er lov med å sove. Frikamp./ villkamp. Har opplevd at eg fekk ikkje opp døra på sjåførsida om morgonen når eg stod opp. Dette var ikkje på kamping plass. Må også ta med telt folket, dei er ikkje noko betre, som ligger med føttene framom bakjula under bilen. Brenner det så går du ikkje rundt bilen for å sjekke om det ligger folk under bilen. Summen er at reglene blir for snevert!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *