Nye regler for å øke brannsikkerheten på campingplasser

Nå sendes forslag til forskriftskrav om inndeling av campingplasser i parseller og etablering av branngater på campingplassene på høring.

Brann på campingplasser er et mareritt. Ingen ble skadet i denne brannen. Arkivfoto: Vestfold interkommunale brannvesen.

På mange campingplasser står campingvognene tett. Det kan føre til at en brann sprer seg raskt, og til at brannvesenet ikke kommer frem dersom det begynner å brenne, skriver regjeringen i en pressemelding i dag.

For å øke brannsikkerheten på norske campingplasser vil regjeringen innføre krav om parsellinndeling og etablering av branngater. Målet er å hindre brannspredning på campingplasser, og sikre tilgang for brannvesenet og andre nødetater. Ved å dele campingplasser inn i avgrensede parseller, med branngater imellom, kan man forhindre at brann sprer seg til andre deler av campingplassen, eller til områdene utenfor.

I regjeringens forslag skal parsellene ha et grunnareal på maksimalt 1200 kvadratmeter. Branngatene mellom parsellene skal være minst åtte meter brede. Krav om parsellinndeling og etablering av branngater vil gjelde for nye tiltak, slik som nyetableringer, utvidelser, oppgraderinger og andre vesentlige endringer av og på campingplassen. Forslaget får med andre ord ikke tilbakevirkende kraft.

Forskriftsbestemmelsen skal virke sammen med, og tre i kraft samtidig som, krav til fire meters avstand mellom campingenheter på campingplasser. Samlet vil endringene bidra til et enklere regelverk og økt brannsikkerhet, mener regjeringen. De nye kravene trer i kraft 1. januar 2022. Høringsfristen er 9. november.

Denne høringen besvarer ikke tidligere stilte spørsmål om de nye reglene. Som de fleste husker fra tidligere høringer så går regjeringen også inn for 4 meter avstand mellom campingenhetene. Du kan lese en oppsummering av de to høringene her.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Adgang forbudt for bobiler over 3,5 meter?
Les også: Brannvern: Fire meter opp og fire meter til siden

Del dette med andre:

  2 comments for “Nye regler for å øke brannsikkerheten på campingplasser

  1. Fjern også bålpannebruken på
    Camping og bobilplassene.
    Tenk på folk med astma og kols
    I tillegg til brannfare

  2. Jeg tenker det er flere potensielle brannfeller. Jeg har nå reist mye på ulike bobilparkeringer og campingplasser i sommer. Ser en økende tendens til at førere med El-bil og campingvogn parkerer spesielt på bobilplasser. Setter El-bilen i mellom vogn og bobil der det egentlig skal være 3 meter i mellom. Setter El bilen på lading. Er det greit??. Er nå på bobilplass hvor man må betale for den strømmen man bruker, helt ok. Ser det kommer inn mange El biler ila dagen og når de ser at de må betale døgnpris og i tillegg strøm kjører de igjen. Tenker dette bør også bli noe som bør taes med når det gjelder brannsikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *