Nye modeller, ny leder, ny satsing

Hobby har i mange år vært markedsleder i Norge for campingvogner. Bobiler har vært noe tregere. Etter nedstengningen under corona i Tyskland, har Hobby fått ny toppleder, og i 2021 kommer flere nye modelltilbud.

Hobby Optima bobiler ble testet under vinterforhold i Norge. Foto: Produsenten.

Hobby fikk en god start på 2020 sesongen med CMT utstillingen i Stuttgart. Et stort antall besøkende medførte betydelig salg av Hobby bobiler og campingvogner, forteller Hobby i en pressemelding.

Satsingen på familiecamping med lave priser har vært en suksessfaktor, som Hobby nå har tenkt å rendyrke ytterligere gjennom familievennlige grunnplaner og barneplasser i både bobiler og campingvogner.

Romslig interiør og gode fargekombinasjoner skal gi velvære. Foto: Produsenten.

Fra Stuttgart hentet også Hobby hjem utmerkelser for innstegsvognserien OnTour, mens Premium vognene kom på andreplass i midt segmentet. I bobilsegmentet ble Optima Ontour og OnTour Edition spesielt godt mottatt. På toppen fikk Hobby også European Innovation Award for den beste markedskampanjen i Europa for 2019.

Skifter ledelse
Bernd Löher ble utnevnt til ny administrerende direktør for Hobby konsernet i februar, like før coronaen slo til for fullt og stengte ned nesten all produksjonsaktivitet i Tyskland.

Fokuset vil være produksjon, utvikling og ledelse. De første 100 dagene var preget av pandemien, men så kom campingbølgen også for Hobby. Etterspørselen etter campingvogner og bobiler tok av, og Hobby har fått sin andel av denne «kaken». Det tradisjonelle pressemøtet ble avlyst, i stedet har Hobby levert en omfattende liste med nye produkter de mener skal trekke til seg både gamle og nye campere.

Hobby bobiler, representert med Vantana bybobil og Optima serien skal få opp salgstallene. Foto: Produsenten.

Kos på camping
For 2021 sesongen vil Hobby som før fokusere på campingkos for familier kombinert med moderne designutvikling. Enkelt og moderne med rene, enkle linjer og et fargespekter som understreker sporty karakter.

Innendørs er fargene gjennomgående lyst treverk med hvite pianolakkerte dør og skappaneler, omtalt som «Pavaraotti/Magnolia». Sitteputer og gardiner følger opp i matchende gråfargetoner. Det gir et noe mer tidløst preg med kombinasjon av gråmelerte møbler, gardiner og noe mørkere treverk. Lagerplassen er utvidet, og alle dører og skuffer har såkalt soft-close mekanismer som mange kjenner fra hjemmekjøkken.

Lyst og delikat interiør i Vantana De Luxe. Foto: Produsenten.

Hobby bobiler 2021
Hobby har gjennom årene designet flere elegante og velutstyrte bobiler, men de har ikke helt slått gjennom i markedet. Med den nye Optima serien, som kom for et par år siden, har dette endret seg. Hobby bobiler blir derfor å regne med i årene som kommer.

For 2021 sesongen er modellutvalget utvidet, basert på grunnmodellene bybobiler Vantana og delintegrerte Optima. I tillegg har Hobby også en alkovebobil, Optima Overcab. Bybobilserien er basert på Fiat chassis, mens Optima-serien er basert på Citröen.

Optima kan også leveres med dronningseng (QB). Foto: Produsenten.

Optima delintegrert
Optima leveres i tre utgaver, OnTour, Edition og De Luxe. De to første er innstegsmodellene, beregnet på par eller småbarnsfamilier. Etter introduksjonen, har Optima-serien for alvor satt Hobby på bobilkartet, og fabrikken satser nå på å utvide suksessen med en ny toppmodell, De Luxe.

To nyheter slippes likevel. T70 kommer med et nytt og mer romslig baderom, to enkeltsenger og et nytt L-formet kjøkken. Hobby har valgt Citröen chassis for denne serien i utførelse Edition og De Luxe, som skal holde seg innenfor en totalvekt på 3500 kg. og dermed kan kjøres på vanlig B-førerkort.

Salongen i Vantana Ontour. Foto: Produsenten.

Utstyr
Optima-serien har en omfattende utstyrspakke som standard, Hobby har overført suksessformelen «All Inclusive fra sine campingvogner til bobiler. Blant annet kan nevnes 133 liter kjøleskap, en hendig uttrekkshylle for gassflasker som gjør det enkelt å bytte.

Optima leveres også med isolert og oppvarmet gråvannstank, og en tilsvarende isolert og oppvarmet bagasjerom som endatil har varmetråder i gulvet. Standard utstyr er to enkeltsenger eller en dobbeltseng, alternativt kan noen av modellene fås med dronningseng.

Optima Overcab
Alkovebilen fra Hobby følger stort sett samme grunnkonsept og utstyr som de delintegrerte, men har da en dobbeltseng over førerhytta i tillegg til at det er to soveplasser på tvers bakerst i bilen. En modell har en enkeltseng bak, og har dermed en betydelig større sittegruppe.

Hobby Vantana er en bybobilserie som gir mange bruksmuligheter. Foto: Produsenten.

Hobby Vantana
Basert på Fiat chassis, har Hobby laget en kompakt og snerten bybobil. Fordelen er at bybobiler kan bruke helt vanlige parkeringsplasser og garasjer. Det er noe mindre plass og noe dårligere komfort, men til reiseformål er bybobiler et godt alternativ.

For 2021 er serien oppgradert med ny styling, fargeutvalg og møbelstoffer. Hobby har gjennomgående samme design, farger og utstyr på sine Ontour og De Luxe-modeller, uavhengig av serie. Med inntil 4 sitteplaser, hvorav 2 i sittegruppa, er Vantana også et alternativ for småbarnsfamilier.

Tekst: Bjarne Eikefjord, BoCM

Presentasjonen av nyheter for det nye året gjøres i samarbeid med Bobil- og CaravanMagasinet. Pga Covid-19 er årets produktnyheter basert på digitale presentasjoner fra produsentene.
Del dette med andre:

  2 comments for “Nye modeller, ny leder, ny satsing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *