Nye lokaler gjorde susen

Dårlige lokaler kan ødelegge for en god omsetning. Å flytte et par hundre meter kan gi en helt annen omsetning. Det fikk Cabo i Steinkjer oppleve da de flyttet i fjor.

Rune Melbø viser fornøyd rundt i de nye salgslokalene. Foto: Knut Randem.

Det var i mai 2018 at Cabo Fritid AS Steinkjer åpnet i nye lokaler. Lokalene ligger over veien for Amfi kjøpesenter og har tidligere blitt benyttet av både Rimi og Expert. God takhøyde og gode vindusflater mot gata gir kundene en helt ny opplevelse, mener selger Rune Melbø. Daglig leder Morten Jacobsen var ikke tilstede da Bobilverden.no besøkte Steinkjer.

– I de gamle lokalene kunne vi ikke ha bobilene inne. Så dette var som å komme fra fjøs til butikk. Bokstavlig talt, lukta fra slakteriet vi hadde som nabo der var ikke så behagelig, sier Melbø.

Bak denne fasaden kan Cabo Fritid Steinkjer AS vise nye bobiler innendørs. Foto: Knut Randem.

I de nye lokalene står alle nye bobiler utstilt i varme og romslige lokaler. Brukte bobiler og campingvogner står utendørs.

– Med unntak av desember så selger vi bobiler hele året. I år solgte jeg til og med en bobil i romjula. Det er sjelden. Ellers ser vi at kundene kommer når sola skinner.
I tillegg selger Cabo Fritid Steinkjer scootere, båter opp til 25 fot og utenbordsmotorer.

Stigende omsetning
Melbø forteller at de synes de hadde et godt år i 2016 med en omsetning på om lag 32 millioner kroner. I 2017 sank den til 27 millioner kroner før den i 2018 med nye lokaler steg betydelig til 41 millioner kroner.
Han tar det som en bekreftelse på at flyttingen har blitt tatt godt i mot av kundene.

Også verkstedet har fått nye fine lokaler. Foto: Knut Randem.

Tradisjonelt har bedriften stort sett solgt de bobilene de har kjøpt inn og kan levere omgående. Melbø forteller at de i år også har bobiler i bestilling for senere utlevering.
– Når du selger en bobil før den er produsert får kunden større muligheter til å justere utrustning og detaljer i bobilen de ønsker seg.

Cabo Fritid Steinkjer selger om lag 60 nye og brukte bobiler i året. Det selges mest Rapido, men de forhandler også Knaus, Dethleffs, Sunlight, Weinsberg, Westfalia, Dreamer, Itineo, Carthago og Malibu.
Melbø forteller at en del av kundene kommer nordfra. Neste Rapido-forhandler er i Fauske, så det kan være noe av forklaringen på at Rapido er populær her.

Like innenfor inngangsdøra finner du en velordnet utstyrsavdeling. Foto: Knut Randem.

Midt-Norge
Det er fire selskap som bærer navnet Cabo. De er alle lokalisert i Midt-Norge. Cabo Fritid AS Steinkjer er det nordligste og er en sammenslåing av Båt- og motorservice AS og Trondheim bilsenter AS.

De øvrige selskapene med Cabo-navnet ligger på Tiller og Øysand sør for Trondheim og i Surnadal på Nordmøre.
Det er Cabo AS i Trondheim som tar seg av felles innkjøp av bobiler, forteller Melbø.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *