Nye kjøle- og frysebokser fra Truma

Truma utvider med en serie kompressordrevne kjøle- og frysebokser for den som trenger mer kapasitet på langturen, strandturen eller hva ditt behov er.

Alexander Wottrich presenterer Trumas nye kjøle- og frysebokser. Foto: Knut Randem.

På CMT-messa i Stuttgart denne uka viste Truma fram sitt nye produktspekter med åtte kjøle- og frysebokser som kan passe i bobilens garasje.

Forskjellen på de åtte er i hovedsak størrelsen, men den største boksen har to kammer med hvert sitt lokk slik at den ene kan fungere for kjøling mens den andre kan være fryseboks. I modellene med et kammer må du velge om dette skal fungere for kjøling eller som fryseboks.

Boksene kan oppnå temperaturer ned til -22 grader.

Det var Alexander Wottrich i Truma som presenterte produktene på en pressekonferanse i Stuttgart lørdag. Han fortalte at denne produktserien hadde kommet i stand i et samarbeid med et australsk selskap og blir et nytt segment for Truma.

Boksene har ikke eget batteri, men drives med 12v eller 220v tilkobling fra bobilen eller der du er. På 12v drift trekker boksene fra 40 til 70 watt. Med en app på smartmobilen kan du styre kjøleboksenes funksjoner og lese av temperaturen via blåtann. Det betyr at app-en kan brukes når du er innen synsvidde av boksen.

Den største boksen har to kammer. Denne har et. Boksen til høyre har fått på seg en isolerende «frakk». Foto: Knut Randem.

Kjøleboksene har bærehåndtak på sidene, de har usb-uttak slik at du kan lade mobilen, lokket kan snus og på siden har den en flaskeåpner.

Wottrich forteller at boksene er godt isolert, men som en ekstra sikring kan boksen kles i en isolerende «frakk». Denne er trolig mest nyttig når du kobler boksen fra strøm.

Hvor lenge boksen vil holde ønsket temperatur når den kobles fra strøm har ikke Truma sagt noe om, men utetemperaturen vil naturlig nok være avgjørende. For bobilister er en slik kjøle- eller fryseboks først og fremst en forlenger og kapasitetsutvidelse i forhold til kjøleskapet i bobilen.

Pris for de ulike markedene er ikke oppgitt, men tenk på et tall fra kr 9000 og oppover om du ønsker deg en av disse.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Tar opp konkurransen med Dometic

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *