Nye bobilplasser hver dag

De siste ukene har det nesten daglig kommet meldinger om anlegg eller åpning av nye bobilplasser. Harstad vil bli best og i dag åpner en allerede fin campingplass sør i landet sin egen bobilplass.

Fagernes camping utvider kapasiteten med en egen bobilplass. Foto: Kaja Funder Idstad.

Bobilverden.no driver også oppslagsverket Bobilplassen.no, som har en av de mest omfattende oversiktene med norske bobilplasser (bobilparkering) og tømmestasjoner pluss litt annet oppslagsstoff. De siste ukene har tipsfunksjonen på Bobilplassen.no blitt flittig benyttet.

Det kan være at oppmerksomheten om norgesferie i bobil har vært det siste sparket som skulle til for mange. En slags koronaeffekt. I nord kan vi som eksempel nevne Harstad som har tenkt å bli den beste bobilbyen i landet og åpner to sommerplasser i sentrum i tillegg til campingplassens tilbud tett på sentrum. I Bud er småbåtforeningen en av flere havneanlegg som etablerer bobilplasser. De åpner denne helgen. I Sandnes åpnet kommunen en ny bobilplass den siste uka.

Få tømmestasjoner har så fin utsikt som denne som står på en ny bobilplass på Fagernesfjellet i Narvik. Foto: Unni E. Forshaug.

En kjendis åpner bestefarens gamle campingplass som bobilplass og en bonde lurer på om han kan bruke et jorde til bobilplass. Rekken av nye og kommende plasser er for lang til å nevne alle her.

Denne helgen åpner også Fagernes camping en egen bobilplass mellom sentrum og campingplassen. 30 nye plasser, som daglig leder Kaja Funder Idstad har måttet slite for å få til. Saken er tidligere omtalt her i Bobilverden.no. De hadde politikerne med seg, men byråkratiet sa nei så de måtte gå den tunge veien om Fylkesmannen for å få dispensasjon fra kommuneplanen. Men i dag åpner de det, som etter bildene å dømme, ser ut som en flott plass.

Redaksjonen får ofte henvendelser fra folk som ønsker å anlegge en bobilplass. De ber om råd om hva de skal tilby. Henvendelsen kommer både fra privatpersoner, kommuner og andre.

Ikke alle kan ta store investeringer på strak arm. Svaret de får vil som regel være: Grei tilkomst til plane plasser på fast grunn, toalettømming, strøm og rent vann som prioriterte punkter. Dernest toalett, dusj og gråvanntømming. Og en oppfordring om å prise seg fornuftig.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *