Nye 18 km motorvei på E6

Om ettermiddagen 1. juli åpner samferdselsminister Knut Arild Hareide 18 km ny E6. Dermed kryper motorveien nord for Oslo videre oppover på kartet.

Det er den midterste delen av den markerte strekningen som åpner nå. Mjøsa til venstre.

Den nye strekningen er bygget av Nye Veier og dekker strekningen mellom Kåterud ved Hamar og Brumunddal. Strekningen har fire kjørefelt og fartsgrensen blir 110 km/t. Dermed blir det sammenhengende firefelts vei fra Brumunddal til Svinesund – eller København om du vil.

Dette er den andre av mange delprosjekter som Nye Veier skal åpne på E6. De tre prosjektene mellom Kolomoen og Moelv er 43 km og skal redusere reisetiden med minst ni minutter i følge Nye Veiers beregninger basert på hastighetsøkningen.
Delstrekningen fra Brumunddal og fram mot ny Mjøs-kryssing og Moelv skal åpne mot slutten av året.

Mellom Hamar og Brumunddal passerer det hvert døgn i snitt ca 18 000 biler.

Delstrekningene videre nordover mot Lillehammer og senere Otta er fortsatt på planstadiet, men strekningen Moelv til Øyer nord for Lillehammer er lovet ferdigstilt i 2025.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Åpner for reiser til og fra store deler av Europa

Regjeringens reiseråd åpner fra 15. juli for reiser til og fra store deler av Europa, men Sverige er fortsatt utenforlandet.

Kommune stengte for bobiler for å unngå koronaspredning

På det nedlagte fergeleie ved Bremsnes på Averøy har det vært en uoffisiell og populær bobilplass. Nå har kommunen stengt Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *