Nyåpnet bobilplass blir en av Danmarks fem beste?

Den nye bobilplassen i Middelfart ligger sentralt ved Lillebælt mellom KulturØen helt til høyre og byens rådhus helt til venstre. Foto: John Ipsen, autocamper-info.dk

Flere besøkende karakteriserte den nye bobilplassen som en av de fem beste bobilplassene i Danmark. Og det gjorde de allerede før alle fasiliteter er på plass.

Den nye bobilplassen i Middelfart er godt plassert enten du kommer på E20 eller E45. Her blir du liggende i et sentralt knutepunkt ved Lillebælt – uansett hvilken vei du har tenkt deg.

Bobilplassen har blitt til gjennom entusiastisk arbeid av nøkkelpersoner. Prosjektet har flere ganger blitt forsinket fordi kommunen ikke har vært særlig samarbeidsvillig, skriver nettstedet autocamper-info.dk. Men pinseaften var det offisiell åpning av marina og bobilplass med servering av fleskestek, pølser og øl ad libitum samt musikk, taler og noen utstillere.

Nettstedet forteller at plassen ble ferdig i tide til åpning – til tross for kommunens manglende samarbeidsvilje underveis. Nå har det blitt bedre og godkjenningen av plassen kom halvannen uke før pinse. Det mangler riktignok fortsatt et tømmeanlegg og sanitærbygget er foreløpig i en midlertidig løsning. Plassen vil nok oppfattes som litt uferdig i åpningsåret.

Det var 35 inviterte bobiler i åpningshelgen. Normalt skal det kun stå 20 bobiler her. Foto: John Ipsen, autocamper-info.dk.

Her koster det DKK 12 per time eller DKK 150 per døgn. Betaling skjer på automat. Den maksimale oppholdstiden er 48 timer og plassen har normalt kapasitet til 20 bobiler. Åpningshelgen var det 35 inviterte bobiler tilstede, derfor ser det litt tett ut på bildene.
Det er fem toalett med baderom inntil den permanente løsningen er på plass.

Lovpriser bobilplassen
Bobilplassen ligger i Nyhavn 2 ved siden av KulturØen og bare 200 meter fra gågater med handlemuligheter, restauranter og den gamle bydelen. Plassen ligger mot Lillebælt og her skal du kunne observere to meter lange hvaler fra bobilen. Det skal være mange av disse i Lillebælt. Du har også utsikt til de to broene mellom Jylland og Fyn.

Fyens Stiftstidende besøkte den nye bobilplassen i pinsen og forteller om begeistrede brukere. Flere av dem karakteriserer den overfor avisa som en av Danmarks fem beste.
– Plassen har en super beliggenhet. Det tar ingen tid å gå opp i byen hvor det både er restauranter og du kan handle. Det savner vi ofte på noen av de andre plassene, siterte avisa fire bobilister på.

På åpningsdagen ble det rigget et 30 meter langt bord hvor de besøkende spiste sammen, men likevel ga de handelsstanden en forsmak på hva de kom til å legge igjen av penger i byen. Et par anslo overfor avisa at de hadde brukt opp mot 1000 kroner i byen selv om mye dreide seg om aktiviteter på bobilplassen åpningsdagene.

Utsikt fra bobilplassen mot en av broene til Fyn. Foto: John Ipsen, autocamper-info.dk.

Med alle lovordene som ble sitert er det ingen tvil om at plassen blir populær. Er du på de kanter finner du den i Havnegade med posisjonen N 55°30’18.7 – E 9°44’15.6. Dersom det er fullt her er det heller ikke så langt til Kolding hvor båtforeningen har en bobilplass på N 55°29’15.9 – E 9°30’5.4.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Nyåpnet bobilplass blir en av Danmarks fem beste?

  1. I er velkommen til at se den nye plads på Fanø ved Fanø fiskesø. Www . Fanofiskeso eller kontakte mig som er indehaver mail. Fanofiskeso@fanofiskeso . Dk. Som nu udviges til 100 pladser. Eller Tlf 0045. 2916 2115 for mere info. Venlig hilsen Arne. Ejer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *