Ny utgave av GPS for bobil

Garmin lanserer nå en ny utgave av Camper, nå med modellnummeret 780. Som forgjengeren er også Camper 780 spesialdesignet for bobil- og campingentusiaster blant annet med høyde- og breddeberegninger.

Camper 780 inneholder informasjon fra uavhengige databaser.

Garmin Camper 780 leveres med en 6.95 tommer høyoppløst fargeskjerm og gir ruteforslag som beregnes på grunnlag av vekt og størrelse på bobilen eller campingvognen. Garmin tar likevel forbehold om at slik informasjon ikke er oppdatert i alle land. Heller ikke garanterer de for at høyde, bredde og vekt-opplysninger kan stoles på 100 prosent. Føreren må alltid følge med på skilt, advarer Garmin i pressemeldingen der modellen lanseres.

Fullpakket med info
– Camper 780 hjelper føreren med planleggingen av nye turer og med navigering underveis, forteller Dan Bartel hos Garmin.
– Med tilgang til millioner av campingspesifikke POI-er, tilkoblede funksjoner og veivarsler minimeres risikoen for feilnavigering når du er på tur.

Camper 780 leveres pre-programmert med en stor database med POI-er fra ACSI, Campercontact og Trailers Park. I denne databasen kan du finne forslag til campingplasser og overnattingssteder. De kan filtres etter pris, muligheter for strømtilkobling, dusj, wi-fi med mer. Ulike turforslag kan også finnes via TripAdvisor eller i millioner av POI-er fra Foursquare.

Garmin Camper 780 her med ryggekamera til høyre. Navigatoren gir tydelige anvisninger og varsler før bratte bakker, skarpe svinger, vektbegrensninger med mer, opplyser Garmin.

Camper 780 skal også være fullspekket med andre funksjoner. Disse hjelper føreren med å se hva som finnes i nærheten for å få en maksimal campingopplevelse. Med innebygd wi-fi kan du søke etter kart- og programvareoppdateringer slik at enheten alltid er oppdatert.

Skjermen viser kart for hele Europa og en dual core prossessor sørger for rask ruteberegning. Enheten er kompatibel med appen Garmin Drive, som sammen med en kompatibel smarttelefon via Bluetooth, gir tilgang til Live Traffic, værvarsler, handsfree telefonering og viser smartvarsler direkte på skjermen. Camper 780 er kompatibel med Garmin BC 30 og BC 40 trådløse ryggekameraer (rekkevidde opptil 7 meter).

Alt i følge Garmins pressemelding. Camper 780 er lagervare, oppgir Garmin.

I pressemeldingen fra Garmin blir det ikke oppgitt noen pris, men forgjengeren er fortsatt tilgjengelig i butikk for ca 3900 kroner.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ny utgave av GPS for bobil

 1. Morten Knutsen
  10. april 2019 at 18:33

  Anbefaler gps app Sygic Truck http://www.sygic.com/truck velg caravan/camper.
  Denne er MYE bedre enn alle andre gps produkter som f.eks garmin, tomtom osv
  Her har du også høyde/vekt instillinger. Gratis prøve i 10 dager. 3 års lisens som dekker hele europa for € 80 og kart oppdatering minst 4 ganger pr år.
  Offline kart, mulighet for fotobokser +++
  Finnes som app til både android og ios
  Har prøvd mange gps produkter opp gjennom, både rene gps enheter og apper. men sygic er suveren.

 2. Petri Raappana
  28. mai 2019 at 18:49

  Hei.
  Jeg klarer ikke finne ut forskjellen mellom 770 vs 780. Det står ikke om dette noen sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *