Ny usikkerhet om Bergen og framtidig bobilplass

Byrådet i Bergen vedtok å etablere en ny framtidig bobilplass, men nå presses byrådet til å legge saken fram for Bystyret. Saken er igjen i det uvisse.

Bobilplassen ved Bergenshallen forblir et tilbud til bobilturister ennå et par år. Foto: Ivar B. Johansen.

Det var i oktober Bobilverden.no fant fram til dokumentene som viste at byrådet i Bergen kommune hadde bestemt seg for å legge en ny bobilplass tett ved Arna stasjon der reisetiden med tog til sentrum er bare 8 minutter.

Plassen skulle etter byrådets plan stå ferdig i 2026.

Byrådsleder Christine Meyer (H) mener at byrådet kunne bestemme dette selv uten å legge saken fram for Bystyret. Det var ikke de øvrige partiene enige i.

Det er Bergen Tidende som refererer fra et møte i forretningsutvalget. Her ble det påpekt at saken har vakt et enormt engasjement i Arna. Da også Høyres representant i utvalget snudde er det klart at saken nå avgjøres av Bystyret etter behandling i utvalg for byutvikling.

Plassen i Arna skal både være egnet som innfartsparkering og til byutvikling tett på stasjonen, er argumentene mot denne plassen. Nå kan det se ut til at Bystyret skal på befaring til aktuelle alternative plasseringer. Det er dermed usikkert når denne saken konkluderes.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *