Ny trend: Ferierende tyskere med norsk bombrikke

Ingen utenlandske turister slår tyskere når det kommer til å ha norsk bombrikke i bilen under norgesferien. Pr 30. juni hadde 4543 tyske bileiere registrert seg hos brikke-utstederen SkyttelPASS.

SkyttelPASS-sjef Vidar Raa er overrasket over økningen av utenlandske brikkekunder. Foto: SkyttelPASS.

På samme tid i fjor var det til sammenligning bare 736 tyske kjøretøyer som hadde henvendt seg til SkyttelPASS for å få norsk bom-brikke, forteller SkyttelPASS i en melding. I tillegg kommer de som har kjøpt bombrikke hos andre utstedere.

Mye penger å spare
– Jeg kan ikke forklare dette på annen måte enn at tyskerne kanskje er flinkere enn andre turister til å planlegge, og det er mye penger å spare på bombrikken med tanke på alle bompasseringer og fergesamband som finnes i landet, sier administrerende direktør Vidar Raa i SkyttelPASS.

Økning av sveitsere
Han antar at det hovedsaklig dreier seg om tyske bobiler. Tyskerne er kjent nettopp for å trives på bobilferie i Norge. Raa registrerer også at stadig flere sveitsere ønsker norsk bombrikke i bilen. Det er registrert 415 sveitsiske kjøretøy hos SkyttelPASS, en økning på rundt 600 prosent fra samme periode i fjor. Tilsvarende økning finner SkyttelPASS hos danske bilturister som velger Norge som ferieland.

Markedsføres ikke i utlandet
Økningen i «brikke-turisme» kommer nokså overraskende på SkyttelPASS-sjefen. Det er rett og slett en ny trend.
– Fordi vi markedsfører ikke brikkene i utlandet. Dette betyr at tusenvis av utenlandske bilturister på egenhånd har funnet frem til at det lønner seg med brikke i bilen, sier Raa.

Han påpeker at brikken gir rabatt i bomringene, skjermer turistene for gebyr på fergestrekninger og i tillegg får den såkalte timesregelen i bomringen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Ny trend: Ferierende tyskere med norsk bombrikke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *